Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos farsangi fánk Atinától

Szalagos farsangi fánk Atinától
Szalagos farsangi fánk Atinától
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta keresek igazán jó fánk receptet. Nekem ez az igazi! Könnyű, légies tészta. Dupla adaggal sütöm, hogy elég legyen a családnak.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. Tálban átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a tojások sárgáját, a rumot, olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. 10 percig dagasztjuk. (Én géppel csinálom.) Majd 40 percig kelesztjük. Duplájára nő.
  3. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi (kb. 1 cm) vastagra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Így még 20 percig kelesztjük. Addig bő olajat forrósítunk. Lényeges, hogy a fánkok úszkálni tudjanak az edényben, amiben sütjük.
  4. A kiszaggatott fánkok tetejét ujjal benyomjuk és a nyomott felével tesszük a forró olajba. Fedőt teszünk az edényre és kb. 1 percig így sütjük. Majd megfordítjuk a fánkokat, ilyenkor már nem kell fedő és fél perc alatt kb. megsül az alja is. Papírtörlős tányérra szedjük. Kb. 20-22 darab fánk készül ebből az adagból.
  5. A legfinomabb házi baracklekvárral. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Atina

Mióta szakács: 2013.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puha farsangi fánk, klasszikus szalagos fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 6 dkg
teavaj 5 dkg
rum 1 ek
1 csipet