Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk Kitty konyhájából

Farsangi fánk Kitty konyhájából
Farsangi fánk Kitty konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalmam volt, hogy megpróbálkoztam a fánk elkészítésével. Nem csalódtam, tökéletesre sikerült. Mind ízre és mind formára egyaránt. Csak ajánlhatom mindenkinek, aki szereti a fánkot, bátran próbálkozzon vele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepébe készítsünk kis fészket, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, melyet keverjünk el kevés langyos tejjel és cukorral.
  2. Mikor az élesztő felfut, a tésztához adjuk hozzá a megmaradt tejet, az olvasztott margarint, porcukrot, reszelt citromhéjat, és egy kevés kis sót.
  3. Robotgéppel dolgozzuk simára, ruhával letakarva kelesszük meg meleg helyen, körülbelül 1 óráig.
  4. A megkelt tésztát terítsük ki lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd egyszer hajtsuk félbe. Körülbelül 1 cm vastagra nyújtsuk ki ismét, majd nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk ki belőle korongokat. Az a jó tészta, ha lágy lesz.
  5. Ezután takarjuk le őket, tartsuk meleg helyen, körülbelül fél órát pihentessük.
  6. Mielőtt elkezdenénk sütni, közepükbe nyomjunk mélyedést, amelybe belenyomtuk a mélyedést, azt a felét tegyük bele az olajba először, majd tegyünk rá fedőt. Ha megfordítottuk a fánkokat, akkor már nem szükséges rátenni a fedőt. Ne hevítsük túl a zsiradékot, mert a fánk külseje hirtelen megbarnul, és a belseje nyers marad.
  7. Tálaláskor a fánk közepében lévő mélyedésbe tegyünk lekvárt, majd porcukorral hintsük meg.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 833
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitty

Mióta szakács: 2012.06.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, szalagos fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1874
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 10 dkg
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
porcukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl