Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk ahogy Benkoe készíti

Szalagos fánk ahogy Benkoe készíti
Szalagos fánk ahogy Benkoe készíti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha farsang, akkor fánk!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 dl tejből, élesztőből, 1 kanál porcukorból, 3 kanál lisztből kovászt készítünk.
  2. A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk.
  3. Kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Lisztezett deszkára tesszük és letakarjuk, ismét kelesztjük.
  5. Nem túl forró, bő olajban kisütjük. Amelyik fele felül volt a deszkán, az kerül alulra az olajba, lefedjük, majd fordítjuk, de ekkor már fedő nélkül sütjük.
  6. Vaníliás porcukorba beleforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 341
elküldve: 5
receptkönyvben: 252
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Benkoe

Mióta szakács: 2010.11.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Szalagos fánk ahogy anyukámtól tanultam, farsangi fánk, mazsolás fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Corra
Corra Sun, 2013-01-20 16:09

Szia! Gyönyörű a fánk a képen, de nem lehet elírás az 50 dkg liszthez 5 dl tej (plusz még további folyadékok a tojássárgája és a rum)? Igaz, a fánktészta lágy, de ez így galuskatészta állagúnak tűnik.... vagy pont ilyennek kell lennie?

Benkoe
Benkoe / Benkoe Tue, 2013-01-22 09:15

Köszönöm észrevételed. A kovászhoz való lisztet nem adtam hozzá, ahogy a hozzávalókat felsoroltam. Nekem a fél liter tejből kb. fél dl szokott maradni. Rumból csak nagyon kevéske kell, hogy ne szívja fel az olajat a tészta.

1597
tej 5 dl
élesztő 2 dkg
cukor 6 dkg
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
rum 0.5 dl
1 csipet
vaj 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
mazsola 1 marék
napraforgó olaj 4 dl