r
Nosalty Logó

Szaftos sajtos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szaftos sajtos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9813.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    6345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 3576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat egészben megfőzzük. Nem kell szétfőzni! A tojásokat is megfőzzök jó keményre.
  2. Miközben fő a krumpli és a tojás, felszeleteljük a kolbászt.
  3. A megfőtt krumplikat felkarikázzuk, és egy kivajazott tepsi aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk. (A legalsó réteghez vastagabb szeleteket vágjunk.) A krumplira kolbász és a már megfőtt tojás szeleteit rakjuk. Pár csepp tejföllel meglocsolhatjuk, és így folytatjuk a rétegezést.
  4. A legutolsó réteg krumpli legyen, amire öntsünk besamel mártást, és szórjuk meg sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
  5. Besamel mártás: 2 evőkanál vajat olvasszunk meg, erre tegyünk 2 evőkanál lisztet. Kicsit megpiritjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, és ezzel is elkeverjük. Ezt öntjük a krumplira.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x22x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 36783
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, és egyszerűen elkészíthető!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...