r
Nosalty Logó

Kalács citromos töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Kalács citromos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük.
  2. Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és összegyűrjük a tésztát.
  4. Kiöntjük a lisztezett deszkára, és jól összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta túl híg, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyi lisztet.
  6. A tésztát hagyjuk 45-60 percre meleg helyen kelni.
  7. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Ehhez összekeverjük a cukrot, a reszelt citrom- és narancshéjat. Félretesszük, hogy a cukor magába szívja a héj nedvességét.
  8. A sütőt melegítjük.
  9. Egy kb. 30x10x7 cm tégla alakú sütőformát bekenünk zsiradékkal.
  10. Az olvasztott vajat a cukros töltelékkel összekeverjük.
  11. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtunk belőle 50x30 cm-es téglalapot.
  12. A cukros töltelékkel bekenjük, és 5 egyforma 10х30 cm-es téglalapokra felvágjuk.
  13. Az első téglalapra rátesszük a második téglalapot, és így tovább.
  14. A rakás tésztát merőlegesen vágjuk fel a 6 egyenlő 10х5 cm-es csíkra.
  15. A csíkokat a vágással felfelé beletesszük a sütőformába. A sütőformába kell egy kis hely a kelésnek.
  16. A kalácsot további 30-50 percet meleg helyen kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  17. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  18. A sütés után 10-15 percig a sütőformában hagyjuk, utána óvatosán kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x10x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3475
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Ajánló

Forró kakaóval kellemes társaságban csipegetve fogyasszuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kalács citromos töltelékkel
Damilli 39 recept

Nagyon finom, és nagyon mutatós! Isteni illatokat áraszt a sütés közben. A ropogós héja és puha belseje a kürtöskalácsra emlékeztet. Ízlés szerint tehetjük a töltelékbe a citrom és narancs apróra vágott cukrozott héját is. Bár sütésnél egy kicsit kipotyogott belőle.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Szia:) Mi is szoktunk ilyet csinálni, isteni finom, csak nálunk a töltelék a citrusok helyett fahéj szokott lenni... B.

Damilli

Szia Barbara, Egyszer kipróbálom én is a fahéjasat. Leszja

Marianna1973

Kipróbáltam, mennyei ,mindenki odáig volt t?le!! Nagyon köszönöm a receptet!!!

Damilli

Nagyon örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek