Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalács citromos töltelékkel

Kalács citromos töltelékkel
Kalács citromos töltelékkel
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, és nagyon mutatós! Isteni illatokat áraszt a sütés közben. A ropogós héja és puha belseje a kürtöskalácsra emlékeztet.

Ízlés szerint tehetjük a töltelékbe a citrom és narancs apróra vágott cukrozott héját is. Bár sütésnél egy kicsit kipotyogott belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Forró kakaóval kellemes társaságban csipegetve fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük.
  2. Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és összegyűrjük a tésztát.
  4. Kiöntjük a lisztezett deszkára, és jól összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta túl híg, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyi lisztet.
  6. A tésztát hagyjuk 45-60 percre meleg helyen kelni.
  7. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Ehhez összekeverjük a cukrot, a reszelt citrom- és narancshéjat. Félretesszük, hogy a cukor magába szívja a héj nedvességét.
  8. A sütőt melegítjük.
  9. Egy kb. 30x10x7 cm tégla alakú sütőformát bekenünk zsiradékkal.
  10. Az olvasztott vajat a cukros töltelékkel összekeverjük.
  11. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtunk belőle 50x30 cm-es téglalapot.
  12. A cukros töltelékkel bekenjük, és 5 egyforma 10х30 cm-es téglalapokra felvágjuk.
  13. Az első téglalapra rátesszük a második téglalapot, és így tovább.
  14. A rakás tésztát merőlegesen vágjuk fel a 6 egyenlő 10х5 cm-es csíkra.
  15. A csíkokat a vágással felfelé beletesszük a sütőformába. A sütőformába kell egy kis hely a kelésnek.
  16. A kalácsot további 30-50 percet meleg helyen kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  17. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  18. A sütés után 10-15 percig a sütőformában hagyjuk, utána óvatosán kivesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x10x7 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 210
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kalács, kelt tészta citromtöltelékkel, citromos kelt tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barbara1970
Barbara1970 Wed, 2011-12-21 12:27

Szia:)
Mi is szoktunk ilyet csinálni, isteni finom, csak nálunk a töltelék a citrusok helyett fahéj szokott lenni...
B.

566
finomliszt 400 g
cukor 56 g
instant élesztő 5 kávéskanál
0.5 kávéskanál
tej 1.5 dl
teavaj 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
vaj 1 ek
cukor 112 g
citromhéj 3 ek
narancshéj 1 ek
teavaj 6 dkg