r
Nosalty Logó

Foszlós kalács húsvéti sonkához

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
Foszlós kalács húsvéti sonkához
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

forma kikenéséhez

lekenéshez

Összesen 632 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

forma kikenéséhez

lekenéshez

Összesen 3788 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

forma kikenéséhez

lekenéshez

Összesen 284 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 632 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8204.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    6072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 3788 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 284 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

forma kikenéséhez

lekenéshez

Elkészítés

tésztához

  1. 1 dl tejet egy teáskanál cukorral langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük, amíg felfut.
  2. Keverőtálba kimérjük a liszteket. A maradék 2 dl tejet és a margarint meglangyosítjuk, megvárjuk, amíg elolvad benne a margarin, majd belemérjük az olajat, a cukrot, a sót, kevergetjük.
  3. A két tojássárgáját villával kissé felverjük, és az előző elegyhez csurgatjuk, közben kevergetjük.
  4. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, majd fakanállal kevergetve, apránként a margarinos tojásos olajos tejet. Amikor már nincs száraz liszt a tálban, akkor robotgép dagasztó karjának segítségével majdnem sima tésztát dagasztunk. Kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett deszkán kézzel szép fényesre dolgozzuk.
  5. 1 órát kelesztjük langyos helyen. Margarinnal vagy vajjal kikenünk, és liszttel kiszórunk egy 25 cm-es szögletes sütőformát (ha van).
  6. A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, egy-egy részből négy, kb. 30-35 cm-es rudat sodrunk, majd négyes fonással megformázzuk. Lekenjük 1 dl tej és egy tojássárgája keverékével, és még egy órát hagyjuk kelni. Az egyiket beletesszük sütőformába, ott keljen meg. A másikat takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Amikor az egyik kisült, akkor kiborítjuk a formából. A formát elmossuk, és újra kenjük, lisztezzük, beletesszük a második kalácsot. Ha nincs sütőformánk, akkor sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mindkét fonatot.
  7. Kis fokozaton kb. 40-50 percig sütjük, 15 percig a sütő alsó bordáján, a továbbiakban a sütő középső bordáján. Ha az elején nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le egy sütőpapírral. Nekem gázsütőm van. Más típusú sütőhöz nem tudok segítséget nyújtani, az a lényeg, hogy mérsékelt hőmérsékleten, lassan süljön.
  8. Ebből a mennyiségű tésztából két kisebb kalács lesz. Nem érdemes egyben megfonni és egy nagyot készíteni, mert az általában nem magasra, hanem széles-laposra kel meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 929
  • Tegnapi nézettség: 168
  • 7 napos nézettség: 755
  • Össznézettség: 590332
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foszlós kalács húsvéti sonkához
én kicsi konyhám 13 recept

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hozzávalók

tésztához

forma kikenéséhez

lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek