r
Nosalty Logó

Marcipános-pisztáciás csiga

Zsuzsamama56
Marcipános-pisztáciás csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék:

Kelt tészta:

1183
Kalória
22.8g
Fehérje
143.4g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
90.6g
Víz
180.8g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
59.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    573.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Töltelék:

  1. A datolyát felaprítjuk, tálkába rakjuk. A szódabikarbónát 1 dl meleg vízbe keverjük. A datolyára öntjük, és hagyjuk 20 percig puhulni.
  2. Ezután a felhasználás előtt kicsavarjuk belőle a datolya húsát, rummal meglocsoljuk, és keverjük a töltelék anyagaival össze.
  3. A mandulát ledarálva, a marcipánt kézzel csipkedjük össze és keverjük hozzá, majd a vaníliás cukrot vagy aromát is. A tejszínnel kenhető masszává alakítjuk.

Kelt tészta:

  1. A tészta hozzávalóiból egy dagasztógép segítségével sima tésztát gyúrunk, majd 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát, és a töltelékkel megkenjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibéleljük a tepsit szilikonnal vagy sütőpapírral. A tészta szélén 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk.
  3. A szemközti oldal felől feltekerjük a tésztát, és a végén lévő üres részt rányomkodjuk a tekercsre. Úgy a legkönnyebb, ha bevizezzük kissé az ujjunkkal. A rudat 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Egymástól kis távolságra rakjuk a szeleteket. A tojássárgáját felverjük 1 kiskanál vízzel, és megkenjük vele a csigákat.
  4. Megszórjuk őket darabolt pisztáciával. A sütő középső fokán 15 perc alatt készre sütjük. Spriccelhetünk vizet a sütő terébe, hogy gőz keletkezzen, mert akkor finom puhák lesznek a csigák, és nem száradnak ki hamar. Porcukorral megszórva, kapszlikba rendezve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A torták és édes sütemények könyvéből készítettem ezt a nagyon finom csigákat. Érdemes az ízekkel kísérletezgetni, mert annyiféle variáció van, hogy szinte kimeríthetetlen.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek