Nosalty Logó

Diós-fahéjas csiga Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Diós-fahéjas csiga Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 776 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4655 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 364 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 776 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    305.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 4655 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (tejből elsőre 2 dl-t öntsünk a tartályba, ahogy keveri a gép a tésztát, ha szükséges, úgy adjunk még hozzá tejet, mert a liszttől sok függhet).
  2. Ha kézzel dagasztjuk, kevés langyos tejbe pici cukrot tegyünk, élesztőt belemorzsoljuk. Ha felfutott, aliszthez hozzáadjuk, vajat olvasszuk fel, és a tészta hozzátevőivel lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk.1 órát letakarva kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt a tésztánk, kevés liszttel átgyúrjuk, éstéglalap alakúra nyújtjuk kb. fél centi vagstagságúra.
  4. A töltelékethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a diót, fahéjat és a cukrot.
  5. Annyi tejjel melegítsük össze 1-2 perc alatt, hogy lazán kenhető krémet kapjunk, de ne legyen folyós. Kóstoljuk meg, hogy kellemesen édes legyen.
  6. A diós krémmel megkenjük a tésztát, és mint a bejglit szorosanfeltekerjük.
  7. 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan, mert még kelni fog. (Ha összeragadnak sincs baj.)
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor már kezd színesedni, pirulni a teteje (kb. 20-25 perc), kivesszük.
  9. A forró cukrostejjel alaposan lekenjük, és kb. 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, míg halvány aranysárga színű lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7302
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Több variációt kipróbáltam az évek alatt. Végül ez vált be nálunk. Gyorsan elkészíthető, vacsorához és reggelire is szeretjük. Ebből a mennyiségből általában 18 db lesz. A sütésre figyeljünk oda, a megjelölt idő nem szentírás, mert sütőnként változhat.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Gabys! Jó a fotó és a recept is. Hasonló nekem is van, ajánlom mindenkinek, mert finom. Piroska

Gabys

Kedves Piroska, köszönöm szépen a meger?sítést:) A fotón a "maradékot" próbáltam valami elfogadható formában "tálalni" mert nálunk nagyon gyorsan elfogy. Szép napot Neked, Gabi

Petrás

Nagyon finom, csak ajánlani tudom! Én kicsit édesebbre csináltam mint a receptben, de ízlés kérdése. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek