r
Nosalty Logó

Svéd almás-áfonyás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Svéd almás-áfonyás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 4051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3248.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével.
  2. A vajat a cukorral és a mandulával egy lábasban melegítjük, míg a cukor elolvad, majd hozzáadjuk az almát. Jól összekeverjük, hűlni hagyjuk. Az áfonyat leszűrjük.
  3. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a zabpehellyel, majd 2-3 adagban a tojásos masszához keverjük.
  5. Egy tortaformának (26 cm atmerőjű) az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztának a 2/3-át a formában elsimítjuk. A tésztán elosztjuk az almát és az áfonyát. A maradék tésztát foltokban elosztjuk az almán.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10 percben takarjuk le sütőpapírral.
  7. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Tálaljuk porcukorral megszórva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14647
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom receptre.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...