r
Nosalty Logó

Svéd áfonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Svéd áfonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A tejszínbe belecsurgatjuk a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, tojásokat, olvasztott vajat és az őrölt kardamom magot, majd a lisztet és a csipet sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, melyet 3/4 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50x20-25 cm-es téglalappá.
  4. Rászórjuk az áfonyát, a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral, feltekerjük, és kivajazottkuglófformába fektetjük, végeit egymásba dugjuk.
  5. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk kandiscukorral.
  6. 10 perc újra kelesztés után előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6719
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd áfonyás kalács
Évi néni 1830 recept

Ezt készítettem a kolléganőmnek névnapi meglepetésnek, és mivel nagyon siettem, a tűzforró sütőtálból nem tudtam még kivenni a kalácsot, ezért azzal együtt szállítottam el. Így készült a fotó is.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?