r
Nosalty Logó

Svájci sajtleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Svájci sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 407 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    4157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2469 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3242 micro
Összesen 1624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
  3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
  4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
  5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
  7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
  8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá pluszpetrezselymet is.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 285
  • Össznézettség: 130299
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Megjegyzés: 1 dl 120 kcal-t tartalmaz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Svájci sajtleves
Anyika39 15 recept

Anyukám sokat jár külföldön, ezt a receptet ő hozta nekünk, mivel sajt-imádók vagyunk! 

Hozzászólások (7)

Marcsi

ez fincsi lehet. kipróbálom

Törölt felhasználó

Nagyon jó a leves, én durvára darált színes borssal próbáltam és a tálalásnál menta levéllel díszítettem. Nagyon finom lett és szép is!

naleo

a sajtot egyben kell beletenni a levesbe?

Eir Fjóla Sigmundsdóttir

naleo, a hozzávalóknál már írja, hogy "10 dkg RESZELT ementáli sajt" :)

Picantéria

Köszönöm a receptet, tegnap el is készítettem a levest. A vajba szórt liszttel volt némi problémám. Amint az olvadt vajba kevertem, gombócokká állt össze amihez a pirítást követ?en még a sajt egy része is hozzá ragadt. Ezzel kapcsolatban kérek kis segítséget, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Egyébként pedig finom volt és a család is szerette.

Barnie Blacksmith

szia. a kulcs az hogy seemmi baj, eloszor olvaszd fel a vajat majd utana add hozza a lisztet, es nem baj ha osszegombocosodik, csak piritsad lassu kozepes tuzon, amikor meg jo lett, vedd felre a tuzrol (en szemelyszerint a sajtot csak a kovetkezo lepes utan adtam hozza) es egyszerre keves levet adj hozza es keverd mig csomomentes lesz, majd megint egy kis vizet, es egy ido utan mar egyre tobbet vesz fel, folyamatos kevergetes mellett... igy nem lesz csomos.... pont mint a palacsintatesztat ugy kell elkepzelni ezt a folyamatot. amikor mindez megvan, vissza tuzre, kicsit melegiteni, amikor mar gozolog aprankent adni hozza a sajtot folyamatos kevergetes mellett hogy olvadjon szet.

Barnie Blacksmith

szia. a sajtot nem mertem egybe beletenni az elejen, regebbi tapasztalat hogy ily modon osszecsapodik, inkabb a lassu tuzon gozolgo levesbe tettem bele aprankent, es jo lett, a tojassal is ugy csinaltam hogy a levesbol tettem a sargajahoz es szep lassan feloldottam aztan bele a levesbe, tovabba egy dl fozotejszint is tettem hozza, es nagyon jo lett. Amugy ebben a verzioban meg nem probaltam sajtlevest, marmint tojassal es el kell mondjam nagyon fincsi lett, koszi

szmarti

Elkészítettem, nagyon finom lett! Kicsit kapkodva f?ztem, és a sorrendet véletlenül megcseréltem, el?bb öntöttem a lobogva forró húslevest a vajas rántásra, és rögtön ezután kevertem bele a reszelt sajtot. Semmi probléma nem volt a sajtolvadással. Azt hiszem, megmaradok ennél a sorrendnél. De köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek