r
Nosalty Logó

Sfenj-a marokkói fánk

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sfenj-a marokkói fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 6376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    473.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 6376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 497 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze az élesztőt 4 ek narancslével, 1 tk cukorral és 2 tk liszttel, majd hagyjuk kb. 25 percig meleg helyen felfutni.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd a két tálkát szakaszokban, lassan adjuk egymáshoz. Gyúrjuk egészen addig, míg egy lágy tésztát kapunk. Takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk 1 órán át dagadni.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra és szúrjunk ki 8 cm karikákat belőle. Az ujjunkkal formáljunk egy-egy lyukat minden egyes korong közepébe, majd sorakoztassuk őket zsiradékkal kikent sütőlapra. Hagyjuk így egy fél óráig állni (itt majd ismét kel egy kicsikét).
  4. Hevítsünk 5 cm vastagságban olajat egy lábasban. Süssük a korongokat aranybarnára, hagyjuk kihűlni őket, s végül forgassuk őket porcukorba.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3149
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Egy régi hagyomány és szokás is egyben, hogy Hanuka napján sok olyan ételt fogyasztanak, amelyben az olaj játssza a főszerepet. Az olaj ugyanis Hanuka csodáját szimbolizálja. A csoda i.e. 165-ben történt Jeruzsálem templomában. A hónap 25. napján a Makkabeusok egy kis csoportja visszafoglalta Jeruzsálemet. A szentélyt megtisztították és újból felavatták. Ennek emlékére nevezték el az ünnepet Hanukának, ami héberül „felszentelést” jelent. Miután a Makkabeusok megtisztították a szentélyt, csupán egy napra elegendő kóser olajat találtak, amellyel meggyújthatták a szent gyertyatartót, a menórát. Ahhoz, hogy új olajat tudjanak előállítani, 8 napra volt szükségük. Ekkor azonban csoda történt: az olaj, ami alig volt elég egy napra, nyolc napon át égett. Ennek emlékére a Hanuka első napjától kezdve, minden este eggyel több gyertyát gyújtanak meg a zsidó családok, és olyan helyre teszik őket, ahol hirdethetik az isteni csodát. A gyertyatartót, amelybe a gyertyákat helyezik, Hannukijának hívják.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek