r
Nosalty Logó

Almás-túrós fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4547.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áttört túrót a két tojással, fél dl tejjel, a kétféle cukorral robotgéppel jól összevegyítjük.
  2. Hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet, a narancs héját és a végén a reszelt almát.
  3. Kicsit hagyjuk állni, majd a felforrósított olajban (kb.170-180 fokos) pirosra sütjük. Vigyázva, hogy a közepe is átsüljön.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6807
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Farsang idején többször el lehet készíteni, de az év bármelyik szakában jól eshet egy kiadós leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságban van ez a receptem, már sokszor elkészítettem, nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!