Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült rántott karfiol

Sütőben sült rántott karfiol
Sütőben sült rántott karfiol
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsokhoz hasonlóan zöldségeket is süthetünk rántva, sütőben. Jó módszer nemcsak azoknak, akik olajat akarnak megspórolni, hanem a kevésbé olajos ételeket kedvelőknek is. Másik előnye, hogy a lakásban nem terjeng az olajszag....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, krumplipürével, salátával vagy mártogatóssal kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Enyhén sós vízben 5-7 percig előfőzzük, majd szűrőbe tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tojásokat felverjük az étolajjal, sózzuk, ízlés szerint tehetünk bele kevés őrölt borsot is.
  3. A langyosra hűlt karfiolrózsákat először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk.
  4. Tepsi vagy sütőtál aljába olajat öntünk, beletesszük a panírozott karfiolt, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütéskor az alatta lévő olajjal meglocsolhatjuk, de akár meg is forgathatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 55 488
elküldve: 9
receptkönyvben: 647
elkészítve: 31/42
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott karfiol sütőben sütve, sütőben sült bundás karfiol

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisGa
KisGa Tue, 2014-10-28 20:30

Szerintem a rántott karfiol tökéletesen megsül sütőben sütőpapíron is :)

ilosvai
ilosvai Mon, 2012-04-30 20:36

Fincsi és ami nagy előny, nincs olajszag. Én csirkecombokkal együtt sütöttem, nem rontották el egymást. Ezután is csak így fogom elkészíteni, egyszerűen isteni :-) Köszönöm!

Timancs
Timancs Thu, 2011-10-06 11:43

Lehet, hogy én nem értem eléggé, de ha annyi olajat öntesz a tepsibe, amivel még locsolgatni is tudod sütés közben, szerintem az semmiben nem különbözik az olajban sütéstől! Tényleg csak abban, hogy nem állsz mellette!
De a végeredmény ugyanaz! Én imádom a rántott karfiolt, ne érts félre, az olaj sem izgat, de a többiek mintha azt értenék ki a leírásból, hogy zsírszegény végeredményt kapunk, ha így készítjük!
Bocsi, ha akadékoskodónak tűnök! Nem akarlak megbántani!

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-10-12 18:21

Semmi gond! Valóban nem kell álldogálni mellette, ráadásul olajtakarékos is, és nem szív magába annyit, mintha bő olajban sülne. :)

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-08-07 21:47

Kedves Livi!
ennek a receptnek én is nagyon örülök,mert nekem sem használ a bő olajban való sütés a gyomrom miatt.mindenképp kipróbálom!Kérdésem:ugyanolyan ropogósra sül meg?vagyis olyan a hatás,mintha olajban sütötted volna?Én a fasírtot szoktam így tepsiben sütni:)
Köszi,üdv..Zsuzsi

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-08-08 11:34

Szia Szneki,
Igen, ropogós lesz, nem árt néha megforgatni, hogy egyenletesen süljön át. Sokan a rántott húst is tepsiben sütik.
Remélem ízleni fog!
Üdv.
Livi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-08-07 09:50

Kedves klivi!
Csúcs az ötlet köszi:-))
Annyira,már mondhatni imádjuk a rántott karfiolt, de mindig óvatos vagyok vele, és inkább nem készítem, a bő olajban való kirántás miatt:-((
Pedig fantasztikus, még köret nélkül is.:-))
Ez a megoldás, persze,ezt a gondot elveti, ezek után többször lesz,nagyon köszönöm:-))))))))))))))))))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-08-07 18:53

Szia Éva-Anyóca,
Lehet, hogy időt nem sokat nyerünk a sütésével, de legalább nem kell álldogálni a tűzhely mellet, plusz még vannak azok az előnyei, amiket leírtam. A tepsi méretétől függően lehet több olajat aláönteni.
Neked is szép napot!
Üdv.
Livi

456
karfiol 1 közepes fej
tojás 3 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl