Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-baconos muffin

Hagymás-baconos muffin
Hagymás-baconos muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg sajtos muffint akartam készíteni, amíg rá nem jöttem, hogy nincs otthon elég sajt hozzá, így született meg ez az ötlet. Azóta is sikerrecept, elengedhetetlen bulikellék.

A lisztet és a tejet érdemes apránként adagolni, hogy lássuk, ha valamelyikből esetleg kicsit több vagy kevesebb kell.

Ha fel akarjuk dobni, szórjuk meg sajttal a tetejét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a tojást, a tejet, a sütőport és a sót összekeverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk. (A sóval bánjunk óvatosan a bacon miatt.)
  2. A hagymát félbevágjuk, és felkarikázzuk.
  3. A bacont és a hagymát a tésztához keverjük.
  4. Tegyünk muffinpapírt a muffinformába, ha szilikonformát használunk, olajozzuk meg.
  5. Kanalazzuk a tésztát a formába.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 569
elküldve: 13
receptkönyvben: 172
elkészítve: 21/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Vira

Mióta szakács: 2013.03.06.
23 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

baconös muffin, sós bulifalatok, hagymás muffin baconnel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Sat, 2019-11-23 20:32

Kimaradt előbbi megjegyzésből: két csomag friss petrezselymet is vágtam bele!

Béba_43
Béba_43 Sat, 2019-11-23 20:31

Isteni lett!!!!!!!!! Nem sütöttem előre meg a bacont, igazad volt, száraz lett volna! El is fogyott az összes! Csak 12 db lett ebből a mennyiségből! S alig lehetett érezni a fokhagymát! S a tetejére szórtam lenmagot, és szezámmagot vegyesen. Füstölt sajt oda volt készítve, a fele sütési időnél azt is ráteszem, de közbe jött a fiam, s elvonta a figyelmem. Így is befalták. Maradt 1 nekem! Köszönöm a receptet. azt hiszem, ez lesz a kedvenc sós sütim! Képre nem volt idő, mire elővettem volna a gépet, volt süti, s nem volt! üdv. pro irén

ViraMors
Vira / ViraMors Sun, 2019-11-24 11:35

Szia!
Nagyon örülök, hogy jól sikerül, és köszönöm a visszajelzést:) Fokhagymával én is ki fogom próbálni :)
üdv,
Vira

Béba_43
Béba_43 Fri, 2019-11-22 16:41

S a bacont nem kell előre kisütni? S együtt a hagymával, s tehetek bele egy fej fokhagymát is? Holnap, azaz 2019. november 23-án szeretném megsütni!

ViraMors
Vira / ViraMors Fri, 2019-11-22 23:10

Szia!
Én nem szoktam elősütni a bacont, a végére szerintem túl száraz lenne, de ez inkább csak megérzés. A végeredménynek nálunk így is sikere van.
Fokhagymával sem próbáltam még, de nem gondolnám, hogy árt neki, a hagymás-baconos cuccokba általában jó. Azért egy teljes fej lehet, hogy nagyon elnyomná a többi ízt.
Jó sütést!
Üdv,
Vira

393
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
bacon 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint