r
Nosalty Logó

Sült hal zabpehelyben

Hoprik ferencné
Sült hal zabpehelyben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
41.5g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
128.8g
Víz
75g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 594 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    515 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 2374 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, és megpermetezzük, vagy megkenjük az olajjal.
  3. Zabpehelybe mártjuk.
  4. Egy bevonatos serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) lefedve megsütjük mindkét oldalát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nem szeretem, ha nagyon zsíros az étel, de biztos meg lehet olajban is sütni. Előző este a halat fokhagymás tejben a hűtőben állni hagyhatjuk, úgy még finomabb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek