r
Nosalty Logó

Sült-sárgarépa leves almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kodak
Sült-sárgarépa leves almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1168 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6172 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 195 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1911.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37035 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 1168 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    688 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és almát karikákra illetve kockákra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk őket és megszórjuk a kakukkfűvel. Kicsit átforgatjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
  3. Miközben sülnek a zöldségek, apróra vágjuk a hagymát és a maradék olívaolajon megfuttatjuk egy nagyobb edényben. Ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a babérlevelet, a curryt és a gyömbért. Kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Elkészítjük az alaplét egy kisebb lábasban. Kezdésnek feloldunk egy leveskockát 0,5 liter forrásban lévő vízben. Ha feloldódott, és újra elkezd forrni a víz, el is zárhatjuk alatta a gázt.
  5. A megsült zöldségeket (a levével együtt) beletesszük a hagymás-fűszeres lábosba, és ráöntjük az alaplét. Visszatesszük az egészet főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd kiszedjük a babérlevelet és a tűzről levéve botmixerrel (vagy krumplinyomóval) pürésítjük.
  6. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan sűrű, nyugodtan adhatunk még hozzá 4 dl vizet. Emiatt szükség lehet további sózásra-borsozásra is, ízlés szerint. Ezt követően beletesszük a főzőtejszínt, együtt forraljuk még 2-3 percig és kész is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10038
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

Serpenyőben pirított, szeletelt mandulával még finomabb :-) Az alma és a répa mennyisége szabadon variálható. Úgy tapasztaltam, hogy az ízben nem okoz változást, ha valamelyikből több van. A lényeg, hogy összességében legyen meg az 1 kg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon fincsi kis leves. Téli estéken különösen jól tudni esni. Az ötletet a Nők Lapja konyhából vettem, és csak egy kicsit alakítottam rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek