r
Nosalty Logó

Sült-sárgarépa leves almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Sült-sárgarépa leves almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1168 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6172 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 195 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1911.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37035 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 1168 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    688 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és almát karikákra illetve kockákra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk őket és megszórjuk a kakukkfűvel. Kicsit átforgatjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
  3. Miközben sülnek a zöldségek, apróra vágjuk a hagymát és a maradék olívaolajon megfuttatjuk egy nagyobb edényben. Ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a babérlevelet, a curryt és a gyömbért. Kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Elkészítjük az alaplét egy kisebb lábasban. Kezdésnek feloldunk egy leveskockát 0,5 liter forrásban lévő vízben. Ha feloldódott, és újra elkezd forrni a víz, el is zárhatjuk alatta a gázt.
  5. A megsült zöldségeket (a levével együtt) beletesszük a hagymás-fűszeres lábosba, és ráöntjük az alaplét. Visszatesszük az egészet főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd kiszedjük a babérlevelet és a tűzről levéve botmixerrel (vagy krumplinyomóval) pürésítjük.
  6. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan sűrű, nyugodtan adhatunk még hozzá 4 dl vizet. Emiatt szükség lehet további sózásra-borsozásra is, ízlés szerint. Ezt követően beletesszük a főzőtejszínt, együtt forraljuk még 2-3 percig és kész is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9417
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

Serpenyőben pirított, szeletelt mandulával még finomabb :-) Az alma és a répa mennyisége szabadon variálható. Úgy tapasztaltam, hogy az ízben nem okoz változást, ha valamelyikből több van. A lényeg, hogy összességében legyen meg az 1 kg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon fincsi kis leves. Téli estéken különösen jól tudni esni. Az ötletet a Nők Lapja konyhából vettem, és csak egy kicsit alakítottam rajta.

Hozzászólások (2)

Kodak

Köszönöm szépen! :-)

András779

A 6. pontban elszóltad magad. Ott említed, hogy a hozzáadott víz után szükség lehet még TOVÁBBI sózásra, borsozásra. Tehát kell bele só és bors is. Oké sót nem kérdezem mert teljesen egyéni, de mennyi borsot, milyen fajtát és mikor kell beletenni? Sem a hozzávalóknál, sem az alapanyagoknál, sem az elkészítés el?z? fázisainál nincs említve.

Kodak

A leveskockában van só, illetve egyéb ízfokozó, aminek gyengülhet az "ereje", ezért ízlés szerint lehet utánf?szerezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek