Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült ponty grillezett zöldségekkel

Sült ponty grillezett zöldségekkel
Sült ponty grillezett zöldségekkel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta nem ettem pontyot, de egy gyors és könnyű fogásra vágytam a hőségben. Nem ehetünk mindig lazacot, így ponty került a serpenyőbe, némi zöldséggel. Igazán fenséges lakoma kerekedett belőlük.

hozzávalók / 3 adag

pontyhoz

körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

pontyhoz

  1. A ponty szeleteket megmossuk, kb 2 cm-enként picit bevagdossuk, és beszórjuk a fűszerkeverékkel, jól becsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
  2. Egy kanál olívaolajon hirtelen megsütjük (kb 1-1 percig) a szeleteket, először a bőr nélküli oldalát, majd a bőröset (a bőr a serpenyőhöz tapad picit, így nem kell a tisztítással annyit bajlódni, én legalábbis bőr nélkül szeretem készíteni a pontyot).
  3. A megsült halszeleteket egy sózott tepsibe fektetjük (kb 1 teáskanál só) citromkarikákat teszünk rá, és egy kis citrom levével meg is locsoljuk.
  4. Kb 10-15 percig forró sütőben készre sütjük.

körethez

  1. A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk.
  2. Forró wokban egy kanál olajon megsütjük a zöldségeket, kis sóval meghintjük. A brokkolit tesszük bele először, majd 2-3 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomon kívül a többit. Kb 8-10 perc alatt készre sülnek a zöldségek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 754
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsia

Mióta szakács: 2014.06.26.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ponty zöldségkörettel, ponty grillezett zöldségekkel, sült hal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
ponty 50 dkg
hal fűszerkeverék 3 teáskanál
olívaolaj 2 ek
1 ek
citrom 1 db
brokkoli 1 közepes fej
cukkini 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek