Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paprikás gnocchi

Sült paprikás gnocchi
Sült paprikás gnocchi
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült paprikát minden formában imádom, fantasztikus íze van, főleg, ha kicsit megpörkölődik. Ez a tésztaféle éppen ezért nem is kíván mást, mint egy kis vajas szószt, amiben egy kis csavar azért van: a vajat megbarnítom, hogy diósabb legyen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A paprikákat felszeleteljük, megtisztítjuk. Magas lángon hevített olajra dobjuk, és pár perc alatt megpirítjuk, nem baj, ha helyenként fekete. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, akkor vagy nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógéppel pépesítjük, de ne teljesen homogénné.
  3. A burgonyát összetörjük, rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, és beleütjük a tojást.
  4. Addig gyúrjuk, míg összeáll, de nem kell dagasztani! Lehet, hogy szükségünk lesz még lisztre, ezt evőkanalanként adjuk hozzá, ha túl ragacsos, folyós a tészta (ez a paprika vizességétől függ). Két úton indulhatunk el: vagy 6 felé osztjuk a tésztát, és hosszú hurkákat gyúrunk belőle, majd ezeket szeleteljük, vagy egyenként gyurmázunk kis nudlikat.
  5. Bármelyiket is választjuk, a lisztben megforgatott gnocchikat forrásban lévő sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz színére.
  6. A vajat közben közepes lángon megolvasztjuk egy serpenyőben, és hagyjuk, hogy kissé megbarnuljon. Ekkor hozzáadjuk a leszedegetett kakukkfű leveleket, majd ebbe a világos barna vajba szedjük a gnocchit, és pár percig pirítjuk.
  7. Tányérra szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal, borssal és friss kakukkfűvel, esetleg apróra vágott kápia paprikával is díszíthetjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 551
elküldve: 1
receptkönyvben: 269
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kápia paprikás gnocchi, gnocchi sült paprikával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wertert
wertert Tue, 2017-09-12 20:56

ma megcsináltam, de ahhoz képest, hogy mennyi munka volt vele és mennyi piszkos edény lett, nem olyan különleges... a krumpli dominál a gnocchoban, a kápiát alig érezni (pedig az arányokat el is toltam) és a kakukkfű bár kellemes ízt ad neki, de tényleg nem valami extra... a parmezán mentette meg nekem, dehát parmezánnal kb mi nem finom... többet biztosan nem fogom elkészíteni... nem éri meg szerintem a munkát

612
kápia paprika 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
burgonya 60 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
kakukkfű 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
vaj 12 dkg