Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal
Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kánikula elől menekülve beledugtam a fejem a hűtőbe. Míg kerestem a sört, megakadt a szemem a sarokban bújkáló fél kiló túrón. innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy összeszedjek mindent, ami hidegen ehető, és egymásra rakjam őket.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk.
  2. Habbá verjük a tejszínt pici barna cukorral, kettéosztjuk.
  3. A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.
  4. A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.
  5. A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  6. Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.
  7. Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1023
babapiskóta 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 4 dl
gesztenyemassza 50 dkg
barna cukor 3.5 ek
zselatin 10 g
citrom 1 db
vanília 0 ízlés szerint
ananász 1 db
vaj 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint