r
Nosalty Logó

Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1202 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4813 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    453.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4993 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4813 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    326 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát négy felé vágjuk, de a torzsájával együtt, hogy ne essenek szét a levelek.
  2. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük.
  3. A kelt lecsepegtetjük, megforgatjuk a felvert tojásban, majd forró bő olajban kisütjük. Hirtelen kell sütni, mert nagyon megszívhatja magát olajjal.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  5. Megforgatjuk a lisztben, amelybe ízlés szerint belekevertük a kakukkfüvet. Nálam álatalában fél tasak.
  6. Olajban ropogósra sütjük.
  7. Majonézzel és ketchuppal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3175
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan hamar valamit, mert éhen halok.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-O Köszönöm.

luveges

Na ezt én is kipróbálom.Üdv Luveges

Törölt felhasználó

jól hangzik..

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom és laktató! Ha nagyobb családnak készül érdemes több szorgos kezet beállítani, mert id?igényes. Kicsi káposzta meg nem igazán létezik? még a legkisebb is túl nagy ? Én imádom a kelt minden formában, de aki idegenkedik a zöldségt?l annak is megér egy próbát! Biztosan készítem még! ?

Séfúr

Szuper lett amikor elkészítettem, bár én egy kicsit variáltam a negyedik darab után rajta. A kakukkfüvet ledaráltam és úgy kevertem a lisztbe. A kelt pedig megforgattam ebben a lisztben is, így olyan "Párizsiszelet-féle" bundát kapott és jobban egybetartotta a káposztát. Azonban az alap ötlet remek! Gratulálok Attilának és köszönöm a remek ötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek