Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott zeller Márti konyhájából

Rántott zeller Márti konyhájából
Rántott zeller Márti konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Húshagyó keddi" vacsora tárgyát képezte hollandi szósszal, párolt rizzsel. Köretnek is finom, pl. natúr sültekhez.

hozzávalók / 3 adag

Zeller

Panírozás

Sütés

ajánlat

Előmelegített tányérokon rizzsel, zöldsalátával és ízlés szerint hollandi szósszal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított fokhagymákat felkarikázzuk. Bő, fokhagymás, sós vízben héjastól feltesszük az előzőleg alaposan megmosott zellert, és roppanósra főzzük. ("Tűpróba".) A lehűlt zellert meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágva visszatesszük a főzőlébe, és ebben addig abáljuk, amíg a lé teljesen kihűlt.
  2. Előkészítjük a panírt: a felvert tojásokhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sót-borsot, a zsemlemorzsához ca. 2 ek finomra őrölt parmezánt, majd a szokásos eljárással (liszt-tojás-prézli) panírozunk.
  3. 2-3 dl olajban, kisebb méretű serpenyőben fritírozzuk. Gazdaságos, és ajánlatos egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőt használni a kisütéshez!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott zeller, kirántott zeller, rántott zellergumó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

802
zeller 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
zsemlemorzsa 6 ek
petrezselyem 1 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl