r
Nosalty Logó

Rántott zeller Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Rántott zeller Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zeller

Panírozás

Sütés

Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zeller

Panírozás

Sütés

Összesen 2406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zeller

Panírozás

Sütés

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3472.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 2406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Zeller

Panírozás

Sütés

Elkészítés

Zeller

  1. A megtisztított fokhagymákat felkarikázzuk. Bő, fokhagymás, sós vízben héjastól feltesszük az előzőleg alaposan megmosott zellert, és roppanósra főzzük. ("Tűpróba".) A lehűlt zellert meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágva visszatesszük a főzőlébe, és ebben addig abáljuk, amíg a lé teljesen kihűlt.
  2. Előkészítjük a panírt: a felvert tojásokhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sót-borsot, a zsemlemorzsához ca. 2 ek finomra őrölt parmezánt, majd a szokásos eljárással (liszt-tojás-prézli) panírozunk.
  3. 2-3 dl olajban, kisebb méretű serpenyőben fritírozzuk. Gazdaságos, és ajánlatos egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőt használni a kisütéshez!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2779
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Ajánló

Előmelegített tányérokon rizzsel, zöldsalátával és ízlés szerint hollandi szósszal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott zeller Márti konyhájából
Marti48 317 recept

"Húshagyó keddi" vacsora tárgyát képezte hollandi szósszal, párolt rizzsel. Köretnek is finom, pl. natúr sültekhez.

Hozzávalók

Zeller

Panírozás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek