r
Nosalty Logó

Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal

Lakos Benedek
Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

888
Kalória
29.9g
Fehérje
144.5g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
639.3g
Víz
180g
Koleszterin
19.9g
Élelmi rost
25g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 1777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    639.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 1777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
  2. Meghámozzuk a padlizsánokat, majd egy kanállal enyhén laposra nyomkodjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét!
  3. Az olajat felhevítjük. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk mindkét oldalon. A száránál fogva megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankóban. A forró olajba engedjük és mindkét oldalán 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  4. A panírozott padlizsánokat azon melegében, paradicsomszósszal és bazsalikommal tálaljuk.

A paradicsomszószhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, felezzük, a zöld csutkájukat kivágjuk, majd daraboljuk a feleket. Egy serpenyőben vagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a fokhagymagerezdeket és bazsalikomot. 3-4 percig alacsony lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon teljesen szétfőzzük a paradicsomot. Ekkor kihalásszuk a bazsalikomot és fokhagymát, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon a szószt, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri. Ha szeretnénk, leturmixolhatjuk, de rusztikusra is hagyhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p

Roppanós bundában érkezik a belül krémesre sült padlizsán, ami impozáns méretével egy tányérról lelógós schnitzel hangulatát kelti. Mondjuk ízeiben inkább olaszos, mint német, ugyanis egy kisebb ócceánnyi paradicsomszószt öntünk alá, így áll össze ez a fúziós előétel.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek