Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült karaj ízletesen

Sült karaj ízletesen
Sült karaj ízletesen
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem, volt hogy tarjából. Különösebb story nincs. A kislányom különösen szereti. A fotón is azért van csak 3 szelet, mert Ő lecsapott a negyedikre! :) Friss kenyérrel szoktuk :) enni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, a csontoknál felszeleteljük. Befűszerezzük, kevés olajjal bedörzsöljük és minimum 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a római tálat beáztatjuk.
  3. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst körbesütjük benne.
  5. A húst kivesszük egy deszkára, és a szeletek közé tesszük a fokhagymát és a hagymát, a petrezselyemzölddel együtt. Köré szórhatunk még hagymát és fokhagymát.
  6. Betesszük a tálba, nagyon pici vizet öntünk alá és hideg sütőbe toljuk, megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 934
elküldve: 1
receptkönyvben: 190
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

római tálban sült fűszeres karaj, hagymás sült hús cserépedényben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilvi617
Szilvi617 Sun, 2012-01-01 18:19

Szia,

a hús nagyon fincsi lett.:)
Egyszerű és nagyszerű. Köszönöm.

petruci2005
petruci2005 Mon, 2011-10-17 11:19

Kedves Ildikó!

Gyönyörűen néz ki, biztos az íze is nagyon jó.
Sajnos nem tudom lementeni sem kinyomtatni mióta az új honlap van ,így a kép nélkül írom le.
Gratulálok.

bumi
bumi Sat, 2011-10-15 16:26

Ez nagyon jól néz ki !
Már régóta keresek hasonló receptet . Tuti megcsinálom !
Az lenne a kérdésem, hogy lehet e köré paprikát, répákat , burgonyát is tenni ? Vagy a római tálban az már nagyon szétfőne ?

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sun, 2011-10-16 09:13

Kedves bumi!
Én szoktam köré dobálni hagymát, de mást nem. A burgonya szerintem kicsit szétfőne a rómaiban! Ha azzal szeretnéd elkészíteni, akkor próbáld meg egy nagyobb tepsiben sütni, és úgy "megágyazni" a mindenféle zöldséggel a húsnak! Úgy isteni, bár ezzel a hússal én még nem próbáltam! Én is szeretem ezt a megoldást, amikor a köret-hús együtt sül. Remélem, ízleni fog! Ildikó :)

559
csontos sertéskaraj 1.5 kg
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek