Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos tiramisu pohárban

Narancsos tiramisu pohárban
Narancsos tiramisu pohárban
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi vizes piskóta, narancsos mascarpone krémmel rétegezve. Ja, és persze az alkohol sem hiányozhat belőle!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
  2. Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
  3. Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
  4. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
  5. A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez

  1. A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.

Összeállítás

  1. Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
  2. Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
  3. A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x34 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 16 920
elküldve: 8
receptkönyvben: 439
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos tiramisu pohárban, tiramisu piskótából, narancsos-likőrös tiramisu

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

707
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 8 evőkanál
1 csipet
narancslé 0.5 dl
cointreau 1 ek
mascarpone 30 dkg
narancslekvár 3 ek
cointreau 2 ek
narancslé 0.5 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
narancs 4 kis db
cointreau 2 ek
narancslé 1 narancsból nyert