Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült céklasaláta kecskesajttal

Sült céklasaláta kecskesajttal
Sült céklasaláta kecskesajttal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vércsoport diétával kísérletezem mostanában, a cékla pedig eddig is a kedvenceim közé tartozott. Sütve még nem fogyasztottam, csak nyersen vagy főzve, savanyúságként, de mindenkinek javaslom így is kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annak is ajánlom, aki nem vércsoport diéta szerint étkezik, hiszen nagyon egészséges. Önmagában salátaként vagy sült hús mellé is fogyasztható akár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat héjastul egészben egy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk. 180-200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha egy villát könnyedén bele tudunk szúrni.
  2. Amíg sül a cékla, elkészítjük az öntetet az olívaolajból, balzsamecetből és őrölt köményből.
  3. A céklát még forrón meghámozzuk, felkockázzuk. Villára felszúrva "tartjuk meg" közben, így a kezünket nem égeti meg és színezi be.
  4. Amint egy céklával végeztünk, kicsit rálocsolunk az öntetből, majd jöhet a következő. 
  5. Ha mindennel megvagyunk, ráöntjük a maradék öntetet, sózzuk, borsozzuk, és jól átkeverjük.
  6. A kecskesajtot a tetejére tördeljük.
  7. Jót tesz neki, ha hűtőben áll pár órát, ezalatt összeérnek az ízek.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 649
elküldve: 4
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kecskesajtos sült céklasaláta, kecskesajt sült céklával, sült cékla kecskesajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

353
cékla 3 közepes db
kecskesajt 12 dkg
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint