Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogasfilé mandulás panírban

Fogasfilé mandulás panírban
Fogasfilé mandulás panírban
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fogas az egyik legnemesebb ragadozó halunk. Húsa ízletes, gyönyörű hófehér. Ha már vásárolunk, vagy hozzájutunk egyéb úton, akkor adjuk meg a módját, és ne paprikás lisztben süssük meg! :) Ez egy egyszerű recept a sokféle elkészítési mód közül.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A pácoláshoz

ajánlat

A megmaradt kiflit, zsemlét szárítsuk meg, és daráljuk, vagy reszeljük le. Sokkal finomabb morzsát kapunk, mint a száraz kenyérből darált bolti "zsemlemorzsa".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tetszőlegesen feldarabolt filéket meglocsoljuk citromlével, és ráöntjük a tejet. Hagyjuk 30 percig a pácban.
  2. A pácból kivéve megsózzuk, és hagyományos módon panírozzuk azzal a különbséggel, hogy a morzsába keverünk 10-15 dkg szeletelt mandulát.
  3. Olajban aranybarnára sütjük. Petrezselymes krumlipürét, tartármártást kínálhatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 013
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott fogasfilé mandulás panírban, tejben pácolt fogas rántva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1190
fogas 1 kg
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
mandula 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tej 3 dl
citromlé 1 fél citromból nyert