r
Nosalty Logó

Fogasfilé mandulás panírban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fogasfilé mandulás panírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A pácoláshoz

Összesen 1190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A pácoláshoz

Összesen 4754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A pácoláshoz

Összesen 233 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6112.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    787 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A pácoláshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A tetszőlegesen feldarabolt filéket meglocsoljuk citromlével, és ráöntjük a tejet. Hagyjuk 30 percig a pácban.
  2. A pácból kivéve megsózzuk, és hagyományos módon panírozzuk azzal a különbséggel, hogy a morzsába keverünk 10-15 dkg szeletelt mandulát.
  3. Olajban aranybarnára sütjük. Petrezselymes krumlipürét, tartármártást kínálhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 23933
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Ajánló

A megmaradt kiflit, zsemlét szárítsuk meg, és daráljuk, vagy reszeljük le. Sokkal finomabb morzsát kapunk, mint a száraz kenyérből darált bolti "zsemlemorzsa".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fogas az egyik legnemesebb ragadozó halunk. Húsa ízletes, gyönyörű hófehér. Ha már vásárolunk, vagy hozzájutunk egyéb úton, akkor adjuk meg a módját, és ne paprikás lisztben süssük meg! :) Ez egy egyszerű recept a sokféle elkészítési mód közül.

Hozzávalók

A halhoz

A pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...