Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stifado Pogácsa konyhájából

Stifado Pogácsa konyhájából
Stifado Pogácsa konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A görögországi nyaralás során szerettünk bele a stifadoba. Keresgéltem a neten a receptek között, a "csak mert szeretem.. kreatív gasztroblog" receptje volt a legszimpatikusabb. Azonnal ki akartam próbálni. Miután nyaralás után közvetlenül a hűtőm általában még horpadt, abból kellett főznöm, amit találtam. Azaz kicsit variálni kellett a receptet, főleg ami a húst illeti. Mit tegyek, csak egy kis csirkeszárny volt a mélyhűtőben....

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyvégeket levágjuk (elrakjuk, majd jó lesz valami levesbe egyszer), a szárnyakat kétfelé vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, négybe vágjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon erős tűzön megpirítjuk a szárnyakat, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanígy megkapatjuk a hagymákat is.
  3. A serpenyőbe a hagyma mellé visszarakjuk a szárnyakat. Most a recept szerint édes vörösbort kellene ráönteni, de sajnos ilyen nem volt itthon, így jött egy kevés víz (kb. 2 dl) helyette. Felforraljuk.
  4. Beleszórjuk a fűszereket, a mézet és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Ráöntjük a hámozott paradicsomkonzervet, és még egy pici vizet, hogy szűken ellepje. Lefedjük, és kicsi lángon kb. fél órát főzzük.
  5. Ekkor hozzáadjuk az olajbogyókat, megsózzuk, és addig főzzük fedő nélkül, amíg a hús megpuhul, a szósz besűrűsödik. Ez még olyan 15 perc lehet. Kóstolgatjuk, még adunk hozzá egy kis balzsamecetet, mézet. Kenyérrel esszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirkeszárny

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbi.sze
barbie.sz / barbi.sze Wed, 2017-08-02 11:48

Nagyon finom volt, bár én csirkemellből csináltam és fehérborral, de a fűszerezése miatt nagyon pikáns!

firstlady
firstlady Sun, 2017-07-16 07:20

Ez valami fenséges! Már olvasáskor összefutott a nyál a számban. Tudtam, hogy sikere lesz, ezért rögtön dupla adagból készítettem. Egy kg hús várta a hűtőben, hogy csípős csirkeszárny legyen belőle. Hát nem az lett. És még vörösbor is volt itthon,. :-)

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Sun, 2017-07-16 07:29

Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy megírtad. Egyébként bármilyen hússal elkészíthető, mi legelőször nyúlcombbal ettük és kicsi, egészben hagyott hagymákkal. Így is kipróbálom majd egyszer.
Szép napot Neked
Pogácsa (Kriszta)

727
csirkeszárny 6 db
vöröshagyma 4 közepes db
konzerv paradicsom 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 3 db
fahéj 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
oregánó 1 kk
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fehér balzsamecet 1 ek
chilipehely 0 ízlés szerint
olajbogyó 5 dkg
méz 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 2 dl