r
Nosalty Logó

Havasi gyopár

NS
Havasi gyopár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

1037
Kalória
12.2g
Fehérje
123.7g
Szénhidrát
56.5g
Zsír
33.8g
Víz
18.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
68g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 12423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    678.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    280 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7942.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    3328 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1484.8 g
  • Cukor
    816 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3411 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 12423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, összegyúrjuk. Fagyasztóba tesszük.
  2. A fehér tésztát a felsoroltakból összegyúrjuk. Három cipót készítünk belőle.
  3. Nagy gáztepsi hátára kinyújtjuk az első lapot.
  4. Erre a nyers kinyújtott lapra kenünk baracklekvárt, megszórjuk ízlés szerint durvára vágott pörkölt dióval (száraz serpenyőben szoktam kevergetve néhány perc alatt pörkölni, illatosabb, intenzívebb ízű lesz a dió.)
  5. A pörkölt dió tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott barna tészta egyharmad részét.
  6. Előmelegített sütőben, kb.8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell rá, nehogy túlsüljön.
  7. Ha kisült, félretesszük, és a másik két lappal is hasonlóképpen járunk el.
  8. Főzött krémet én így szoktam készíteni: A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  9. Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, amikor már félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
  10. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá.
  11. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk!
  12. A kisült lapok közé töltjük. Másnap szeletelhető!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nálunk évek óta mindig az ünnepi asztalon van ez a recept!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...