r
Nosalty Logó

Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel

Elementsaqua
Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

828
Kalória
34.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
74g
Zsír
157.5g
Víz
189.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 828 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 292 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 828 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Steak

  1. Rostélyost vettem, fejenként három-négy centis szelettel számolva. A csontot leválasztjuk (isteni leves lesz ebből), majd a fagyútól, hártyáktól is megszabadítjuk. Két éjszakát olívaolajban, jól megborsozva várja a sütést. Jó előre kivesszük sütés előtt a hűtőből, hogy a konyha hőmérsékletére melegedjen.
  2. A vastag aljú lábast használunk, amelyet jól felforrósítunk, olajat szinte alig teszünk alá, hisz a pácból marad jócskán. Mikor berakjuk a húst, kicsit visszavesszük a hőt.
  3. Oldalanként, közben nem piszkálva, forgatjuk, és hústűvel, villával sem szurkálva négy-öt percig sütjük. Nem szeretem teljesen átsütve, de a gyerekekét kicsit a sütőbe is beteszem.
  4. Az övéket az előmelegített sütőben (180 fok) még 15 percet sütöm, a húst kivéve a sütőből pihentetjük, a tetejére vaj kerül, és alufóliával betakarva legalább a sütési időnek megfelelően pihen.

Borsmártás

  1. A vajat megolvasztjuk, és benne megpirítjuk a borsot, vegyük le a tűzről, szórjuk meg liszttel.
  2. Lassan keverjük bele a tejszínt, ügyelve, hogy csomómentes legyen.
  3. Összeforraljuk, és kicsit besűrítjük.
  4. A kész mártást tegyük félre tálalásig.

Párolt zöldbab

  1. Felolvasztjuk a vajat, az összetört fokhagymagerezdet beledobjuk.
  2. A zöldbabot beledobjuk, és lefedve pároljuk. A fokhagymát kivesszük, nehogy megégjen.
  3. Időnként megkeverve készre pároljuk.
  4. A kész babot azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Imádom a steaket, legyen annak bármilyen jól elkészített változata. Gyermekeim is megszerették, havonta egyszer minimum készül nálunk.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Megkezdődött a karácsonyi édességek akciózása: az Aldi, a Spar és...

Valószínűleg nektek sem kerülte el a figyelmeteket, hogy a szupermarketek sorait már ellepték a karácsonyi édességek, köztük a mikuláscsokik, szaloncukrok, különleges kekszek, puszedlik, stollenek és társaik. Bár még csak november dereka van, már akciókra csaphatunk le, ha szeretnénk időben betárazni az adventi és ünnepi időszakra.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...