r
Nosalty Logó

Bajor rostélyos

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bajor rostélyos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 4363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
  2. Közben meghámozzuk a krumplit, a hagymát, fokhagymát, és megtisztítjuk.
  3. A tarjákat felhevített olajban elősütjük, hogy kérget kapjon.(oldalanként kb. 1 perc)
  4. Egy tepsi alját 1 fej, vékony karikákra szelt hagymával befedünk. Ugyanígy rászeljük a paprikát ésa felefokhagymát. (Ezeket én uborkagyaluval szoktam, akkor elég vékony, és könnyebben szétfő.)
  5. Elrendezzük rajta a hússzeleteket, fűszerezzük még kevés borssal, majorannával, fűszersóval vagy más számunkra kellemes ízűfűszerrel.
  6. A szalonnacsíkokat ritkásan elrendezzük rajta. (csak az íze végett kell)
  7. Rászeljük a többi hagymát, a maradék fokhagymát.
  8. Betakarjuk a kb. fél cm vastagra karikázott burgonyával, amit egy-egy sor után óvatosan meghintünk ételízesítővel. Meglocsoljuk a húsnál visszamaradt zsiradékkal.
  9. Rásimítjuk a tejfölt, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, még 10-15 percig pirítjuk.
  10. Ha sok levet engedett volna, állítsuk nagyobb hőfokra, és félig letakarva párologtassuk el a felesleges levet, ezután pirítsuk csak, nehogy megégjen a teteje.
  11. Azért egy kis szaft maradjon alatta, ne legyen túl száraz, mert vissza is szív valamennyit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18725
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Megállja a helyét egytálételként is, de könnyű levesek után is fogyasztható. Nagyétkűekre a könnyű leves nem vonatkozik:). Főként savanyúsággal (házi) adja ki a fenséges ízeket. A sok hagymától nem kell megijedni, nagyon klasszul szétesik, és finom szaftot képez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet úgy örököltem a nevével együtt. Nem tudom, hogy bajor-e, vagy rostélyos-e, de nagyon finom. A családi "menüsor" visszatérő eleme.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!