Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-csokoládés sütemény csokidarabokkal és kávéval

Mogyorós-csokoládés sütemény csokidarabokkal és kávéval
Mogyorós-csokoládés sütemény csokidarabokkal és kávéval
100 perc / előkészület: 70 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kávés receptversenyre készítettem, nagyon szeretek sütni. Ezt a süteményt magamtól találtam ki.

hozzávalók / 6 adag

piskóta

krém

máz

mogyorós réteg

ajánlat

Akár a karácsonyi asztalra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát készítünk az alapanyagokból a megszokott módon. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  4. A pudingot, a cukrot kevés tejben csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tejhez a kávét, tűzön addig keverjük, míg jó be nem sűrűsödik. Még melegen hozzáadjuk a rámát, elkeverjük. Mikor kihűlt, az apróra tördelt csokoládét hozzákeverjük.
  5. Az egyik piskóta felére rákenjük a krémet, majd ráhelyezzük a süteményt tetejét.
  6. A tetejére a mázhoz összeforraljuk az alapanyagokat, alaposan elkeverjük, majd bevonjuk a süteményünk tetejét vele.
  7. A tört mogyorót kevés olajon megpirítjuk, kb. 4 perc alatt, majd megszórjuk a süteményünk tetejét vele.
  8. Hűtőbe téve 1 óra múlva fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 × 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 051
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nespresso receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós csokikrémes süti, rumos tetejű mogyorós süti, mogyorós csokikocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

959
tojás 6 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
feketekávé 10 ml
étcsokoládé 15 dkg
tejpor 50 g
tortabevonó 10 dkg
rumaroma 5 ml
törökmogyoró 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek