Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes csokifondant

Meggyes csokifondant
Meggyes csokifondant
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a forrón tálalt desszert folyós belsejével nagy sikert arat a gyerekek körében is. A klasszikus receptet jól feldobja a meggy, mint összetevő, és segít a sütemény belső, folyós állagának megőrzésében is.

Kivajazott muffinformában készíthető, a formákat kétharmadig töltjük, vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Később mikróban való felmelegítés után fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. Gőz fölött megolvasztjuk a darabokra tördelt, vajjal összekevert csokoládét, majd maximum 10 percig hűlni hagyjuk.
  4. A cukrot, a tojást és a tojásfehérjét összekeverjük és habosra verjük.
  5. Hozzáadjuk a már nem egészen forró csokoládét és óvatosan elkeverjük.
  6. Végül elkeverjük a masszában a lisztet.
  7. A tésztát muffinformába töltjük, légkeverésés sütőben, 160 fokon 8 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 514
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Well

Mióta szakács: 2012.11.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

folyós belsejű csokidesszert, muffinformában sütött meggyes csoki, meggyes-csokoládés desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

619
vaj 100 g
étcsokoládé 140 g
tojás 2 db
tojásfehérje 2 db
meggy 10 dkg
cukor 80 g
finomliszt 100 g
vaj 1 ek