r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós holdacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-túrós holdacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 330 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9068.2 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    412 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    5770 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    719 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8586 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18144 micro
Összesen 4523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.
  2. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.
  3. Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.
  4. A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.
  5. Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).
  8. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.
  9. Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).
  10. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.
  11. Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34595
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Ha vendégeknek készítjük, érdemes egy kis fokhagymás tejfölt kínálni mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvétra mindig csinálunk ilyen holdacskákat. Na nem arról van szó, hogy máskor nem, de húsvétkor mindig. :). Ezen kívül favorit még, ha valaki a családból piknikezősen-nomádozósan utazik valahová, bár az az igazság, hogy nálam nagyon ritkán éri el a célállomást. Ja, és még arra sem sikerült rájönnöm, hogy hidegen vagy frissen sütve a finomabb.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A spenótot mivel lehet helyettesíteni, mert nem szeretem.

Dacota

Kedves Jennifer Lopez! A holdacskák eredetileg sonkakrémmel készültek, de aztán kitaláltuk ezt a spenótos túrós verziót, és azóta csak akkor van sonkakrémes, ha végkép nem tudjuk hová tenni a maradék sokát. Ennek sonkakrémnek a receptje: 30 dkg darált f?tt sonka, 2 kemény tojás, 1dl tejföl, só bors. Az egészet össze kell dolgozni, és már lehet is tölteni. Ha a túrót amúgy kedveled, és maradnál a sós túrós verziónál, akkor kaporral vagy medvehagymával kikeverve biztos nagyon finom lesz. Egyébként elárulom, hogy világ életemben utáltam a spenótot, és 3 évest?l 19 éves koromig nem volt senki aki rávegyen, hogy megkóstoljam. Ez a süti szoktatott rá, azóta imádom, mindenhogyan elkészítve. Remélem tudtam segíteni, Kellemes húsvétot! Üdv: Dacota

Törölt felhasználó

Kedves Jennifer Lopez! Tégy egy próbát a mángolddal, az enyhébb íz? a spenóttól, és nagyon finom. Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Igazság szerint még nem is kóstoltam a spenótot. Olyan idegen számomra. De ki fogom próbálni spenóttal. A túrót meg egyenesen imádom. Mivel biztos fog maradni sonka el?ször azzal fogom és majd beszámolok róla.

Törölt felhasználó

Szia Nóra!Nagyon szépek a holdacskáid és biztosan finomak is.Ki fogom próbálni a spenótos és sonkás változatot is.Üdv:Bogi

Dacota

Kedves Bogi! Örülök, hogy tetszik, remélem, ízleni is fog!:D Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szia! Tuti recept, mindkét töltelékkel finom lett! Köszi:)

Dacota

Kedves Menta! Köszönöm szépen! Ha legközelebb csinálod, próbáld ki a szilvalekváros verziót is! :) Üdv: Dacota

Sunyi

a túró helyett lehet mondjuk feta sajttal csinálni??

Dacota

Kedves Sunyi! Én még nem próbáltam, de most, hogy mondod, biztosan ki fogom! :D Csak arra vigyáz, hogy mivel a feta elég sós, szerintem már nem kell bele külön-de legalábbis kóstolgatni kell folyamatosan. Illetve, mivel meleg állapotában jóval folyékonyabb, mint a túró, jól lapítsd le a széleket, nehogy megszökjön! Jó sütögetést Üdv: Dacota

Sunyi

Köszönöm Dacota!! Ki fogom próbálni!!

Sunyi

Megcsináltam fele túró fele fetasajt párossal a spenóthoz nagyon passzolt, és nem is folyt ki. Finom lett!!!:D:D legközelebb majd csak fetasajjtal csinálom és nem teszek bele túrót.

Flikflak

Hahó, én olyan tölteléket gyártottam mákkal, amilyet a beiglibe szoktunk, s mivel maradt a töltelékb?l, így ma újra sütigyártás lesz :o))) S?t, ma már mákos és diós verzió is. Köszi szépen a receptet! Sokkal gyorsabb, mint kelt tésztát készíteni és csodálatos az íze!

Dacota

Kedves Flikflak! Örülök, hogy tetszik, én is azt szeretem benne a legjobban, hogy tetszés szerint variálhatom az édes és sós töltelékeket, mrt mindegyik megy hozzá :) Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Ma megint elkészítem! Nekem is bejött a fele-feta változat, ajánlom mindenkinek!

Zúza

Tegnap megkívántam ezeket a spenótos falatkákat. Mivel nem volt kedvem tésztát éjszakáztatni, gyorsan el?kaptam egy csomag leveles tésztát, és abból csináltam batyukat. A töltelék pedig spenótból, túróból és juhtúróból állt. :o)

sziszitigris

Tegnap készítettem a recept szerint, csak még hozzáadtam egy pici kakukkfüvet és metél?hagymát. Nagyon finom lett. A tésztája tökéletes. A következ? alkalommal kipróbálom más tölkelékkel is.

Dacota

Kedves Szisztigris! Örülök, hogy ízlett! Kísérletezz bátran, mivel a tészta elég "semleges" édes és sós is passzol bele! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

A keteves egyertelmuen a langyosan jobbra voksol :) Azert mi az apjaval ettuk hidegen is! Koszonom a receptet!

Dacota

Kedves Hairylemon! Örülök, hogy ízlett Nektek! :) Boldog ünnepeket! Üdvözlettel: Nóra

superkata00

Nagyon megtetszett ez a recept, így hát meg is sütöttem! :) Valamiért teljesen más "fajta" tésztára számítottam, de ez olyan nagyon finom lett!!! A túrós spenótos verziót probáltam, nagyon jó lett! Köszi!

Dacota

Kedves Superkata! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Üdvözlettel: Nóra

moncika81

Nagyon fincsi ez a süti, a tegnap elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett! Köszönjük a receptet! Üdv.Móncsika

Dacota

Kedves Moncsika! Nagyon örülök, hogy ízlett, és nagyon szívesen! Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Én lisztérzékeny vagyok, így másfajta liszttel csináltam, ez az állagán biztos sokat változtatott, de azért finom lett! : ) Köszönöm az ötletet! üdv, elate

Dacota

Kedves Elate! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett. Esetleg megosztanád velünk, mit tettél a tésztába? Hátha más lisztérzékenyek is ötletet kapnak. Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek