r
Nosalty Logó

Spenótos-túrókrémes sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
oláhnékatona eszter2
Spenótos-túrókrémes sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2197 micro
Összesen 503 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5770.7 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    2249 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8787 micro
Összesen 2010 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szüzet először serpenyőben körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A spenótot kis vajon megfonnyasztjuk, majd összekeverjük a fokhagyma granulátummal és a krémes túróval.
  3. Kiterítjük a leveles tésztát, rákanalazzuk a spenótos krémet, majd rátesszük a sertésszüzet. Feltekerjük, külsejét pici vízzel megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk szezámmaggal.
  4. A sütőben 175 fokon 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 267
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
oláhnékatona eszter2 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...