r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Spenótos-ricottás galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13337 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18431 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40012 micro
Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3006 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A galuska tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felengedett spenótot alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve maradjon.
  2. A spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a tojássárgáját, valamint a lisztet. Sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Belereszeljük a parmezán sajtot.
  3. Vizet forralunk egy nagy fazékban. Két kiskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából, és több részletben kifőzzük.
  4. A megfőtt galuskákat szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A galuska tetejére

  1. A fokhagymát összezúzzuk, és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük, és szintén összekeverjük.
  3. A tepsiben sorakozó galuskákra egyenletesen ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3773
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-ricottás galuska
Halfilé 12 recept

Egy olasz tésztás receptkönyvben találtam az eredeti receptet. Sok próbálkozás után jutottam el ehhez a verzióhoz, mert az alaprecept alapján nagyon lágynak bizonyult a tészta, és a több juhsajt miatt nagyon erőteljes íze volt. Nekünk ez a változat ízlik a legjobban.

Hozzávalók

A tésztához

A galuska tetejére

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...