r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás galuska

Halfilé
Spenótos-ricottás galuska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A galuska tetejére

675
Kalória
34.4g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
262.6g
Víz
234.2g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13337 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18431 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40012 micro
Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3006 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felengedett spenótot alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve maradjon.
  2. A spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a tojássárgáját, valamint a lisztet. Sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Belereszeljük a parmezán sajtot.
  3. Vizet forralunk egy nagy fazékban. Két kiskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából, és több részletben kifőzzük.
  4. A megfőtt galuskákat szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A galuska tetejére

  1. A fokhagymát összezúzzuk, és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük, és szintén összekeverjük.
  3. A tepsiben sorakozó galuskákra egyenletesen ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Egy olasz tésztás receptkönyvben találtam az eredeti receptet. Sok próbálkozás után jutottam el ehhez a verzióhoz, mert az alaprecept alapján nagyon lágynak bizonyult a tészta, és a több juhsajt miatt nagyon erőteljes íze volt. Nekünk ez a változat ízlik a legjobban.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...