r
Nosalty Logó

Spenótos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4074 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8977 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35907 micro
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, felszeljük fél cm vastag szeletekre.
  2. Közben elkészítjük a spenótot: olajon megfuttatunk 2 ek lisztet, felöntjük a tejjel. Így sűrű mártást készítünk, majd hozzáöntjük a kiolvaszott és leszűrt spenótot. Ízesítjük a fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és egy teáskanálnyi vajat elkeverünk benne.
  3. A tojásokból tükörtojást sütünk és felvágjuk hosszanti csíkokra. Ezzel együtt előkészítjük a bacont is, amit 3-4 cm széles szeletekre vágunk.
  4. Kivajazunk egy hőálló edényt és rétegezzük az így elkészülteket: először jön a burgonya.
  5. Erre csipkedünk kis ricottahalmokat elszórva (ez opcionális, de ízben mindenképp megdobja :)) Enyhén megsózzuk.
  6. Erre jöhet a spenótos mártás.
  7. Ezt követően a tükörtojás szeleteket rakjuk rá, közé megint kis ricottahalmokat teszünk.
  8. Ezután jöhetnek a szalonna-szeletek. Tejföllel meglocsoljuk úgy, hogy NE fedje be szigorúan mindenhol, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon összesütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21307
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott burgonya spenóttal is nagyon finom. Ebbe kevésbé illik a kolbász íze, ezért inkább a bacon mellett döntöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!