Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos raita

Spenótos raita
Spenótos raita
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A raiták Inidában honos mártogatók. Előételként fogyasztják, de reggelire is az asztalra kerülhet. Általában papaddamot sütnek hozzá, ezek kisebb korong alakúra sütött tészták, de eszik naannal, csapátival, és egyéb honos kenyérfélékkel is.
A raita lényege, hogy joghurtot fűszereznek (indiai fűszerekkel) és zöldségeket tesznek hozzá, de ismeretes például a mazsolás édes raita is.
Finom curryk kísérője, előétele lehet, frissen sütött indiai kenyérrel mártogatva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít
Házi sütésű naannal fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot ízesítsük sóval, borssal és annyi fűszerrel, amennyivel szeretnénk.
  2. Keverjük bele az apróra vágott spenótot és mazsolát.
  3. Tálaláskor még szórjuk meg édes pirospaprikával.
  4. Behűtve fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sun, 2010-08-22 21:19

Egy újabb jó kép egy szószról :) Amúgy már annyira tudtam, hogy a Tiéd a recept..már a képről..ez olyan jucis volt,de tényleg felismerhető :)

77
joghurt 4 dl
spenót 20 dkg
római kömény 1 teáskanál
0.5 tk
bors 0 ízlés szerint
mazsola 0.5 marék