Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymahab

Fokhagymahab
Fokhagymahab
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron külföldön egy étteremben kaptunk kis tálkában egy hófehér, fokhagymaillatú habot, finom barna kenyérrel vacsora előtt. Elképesztően finom volt!

A pincér kedves volt, és elárulta a receptet. Keresgéltem a neten, a legkülönfélébb receptvariációk voltak allioli, alioli vagy aioli néven, míg Dalla cucina, per te oldalán megtaláltam azt, amit igazából kerestem. Elsőre sikerült, és nagyon finom lett. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha lehet, azért ne reggelire együk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, célszerűen abba, amit a botmixerhez adtak. Aki az erősebb fokhagymaízt szereti, vehet nyugodtan 2-3 gerezdet is.
  2. A kimért (lehetőleg zsíros) tejből egy keveset beleöntünk az edénybe a fokhagymához, és botmixerrel elkezdjük keverni. Amikor már egy kissé habosodik, hozzáöntjük a többi tejet.
  3. Ezután úgy, mint a majonéz készítésénél, eleinte cseppenként, majd vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük a botmixerrel. Úgy tűnik, mintha semmi nem lenne belőle, csak óriási fröcsögés a pohár körül, de lassan elkezd sűrűsödni, gyönyörű hab lesz. Sóval ízesítjük. Hűtőben pár napig eláll, az állaga semmit nem változik.
  4. Fokhagyma helyett zöldfűszerekkel is ízesíthetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 420
elküldve: 4
receptkönyvben: 284
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
244 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
kalória: magas
mikor: vacsora

egyéb elnevezések

aioli, allioli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Tue, 2017-08-29 10:00

Nagyon örülök, köszönöm, ez az egyik legkedvesebb receptem. Mindig hatalmas sikere van, a vendégeink rendszeresen elkérik a maradékot.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2016-09-23 22:30

Nem sok, tej és olaj aránya 1:2. De az tényleg fontos, hogy csak botmixerrel működik, sima kézi keverővel nem!

Abda-Éva
Abda-Éva Wed, 2016-08-31 13:24

abdaeva
az a dilemmám hogy fel kell-e darabolni a foghagyma gerezdet?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-08-22 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-08-21 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szoke31
szoke31 Sat, 2016-08-20 13:42

Kedves Pogácsa!

Elolvasás után azonnal elkészítettem a fokhagyma habot, nagyon finom lett! Szenzációs recept! Köszönet érte!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-08-20 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

781
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint