Spenótos-lazacos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
schild
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
53g vaj382 kcal
-
8g víz0 kcal
töltelék
-
5g vaj33 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
83g lazac106 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
67g spenót11 kcal
-
67g sajt235 kcal
-
53g pritaminpaprika11 kcal
Összesen
1272
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
24g víz0 kcal
töltelék
-
14g vaj100 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
250g lazac318 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
Összesen
3821
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
1.3g víz0 kcal
töltelék
-
0.8g vaj6 kcal
-
5.5g póréhagyma1 kcal
-
13.8g lazac17 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
11g főzőtejszín14 kcal
-
11g spenót2 kcal
-
11g sajt39 kcal
-
8.8g pritaminpaprika2 kcal
Összesen
209
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2246.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 332.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 431 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 794 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 3683 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6498 micro
Összesen
1272
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.9 g
Zsír
-
Összesen 253.6 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6740.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 1900 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2381 mg
-
Nátrium 1806 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 996.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3329 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 1292 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 589 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 2381 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 11049 micro
-
β-crypt 662 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19493 micro
Összesen
3821
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 608 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
tészta
töltelék
-
1 ek vaj
-
0.5 db póréhagyma
-
250 g lazac
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
4 db tojás
-
200 g spenót
-
1 db pritaminpaprika
Elkészítés
tészta
- Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
- Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A póréhagymát és a lazacot sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve egy pici vajon megsütjük. A lazacnak oldalanként kb. 5-10 perc elég. Miközben sül, facsarunk rá egy kis citromlevet. Ha megsült a lazac, villával kis darabokra szaggatjuk, hogy jól el lehessen majd oszlatni a pitében. A spenótot, ha friss, apróra vágjuk, és egy kevés vízzel pár perc alatt lábasban fedő alatt megfonnyasztjuk.
- A tojásokat és tejszínt jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a megsült lazacdarabkákat, hagymát, valamint a spenótot. Összekeverjük, és még reszelünk egy kis sajtot bele. Ízlés szerint lehet sózni a szószt. Én nem szoktam.
- A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Rátöltjük tölteléket, majd csíkra vágott pritaminpaprikával és reszelt sajttal díszítjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1766
- Feltöltés dátuma: 2017. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
schild
3 recept
Svédországban találkoztam először a sós pitékkel.. azaz a quiche-sel. Azóta is imádom a pitéket, mert változatosan elkészíthetőek, nagyon finomak, jól porciózhatók, kiváló ebéd munkahelyen, és jól fagyasztható.