Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-lazacos pite

Spenótos-lazacos pite
Spenótos-lazacos pite
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svédországban találkoztam először a sós pitékkel.. azaz a quiche-sel.  

Azóta is imádom a pitéket, mert változatosan elkészíthetőek, nagyon finomak, jól porciózhatók, kiváló ebéd munkahelyen, és jól fagyasztható.

hozzávalók / 3 adag

tészta

  • 250 g finomliszt (kb. 4 dl, én mindig deciben mérem ki a lisztet)
  • 160 g vaj
  • 3 ek víz

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A póréhagymát és a lazacot sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve egy pici vajon megsütjük. A lazacnak oldalanként kb. 5-10 perc elég. Miközben sül, facsarunk rá egy kis citromlevet. Ha megsült a lazac, villával kis darabokra szaggatjuk, hogy jól el lehessen majd oszlatni a pitében. A spenótot, ha friss, apróra vágjuk, és egy kevés vízzel pár perc alatt lábasban fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. A tojásokat és tejszínt jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a megsült lazacdarabkákat, hagymát, valamint a spenótot. Összekeverjük, és még reszelünk egy kis sajtot bele. Ízlés szerint lehet sózni a szószt. Én nem szoktam.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Rátöltjük tölteléket, majd csíkra vágott pritaminpaprikával és reszelt sajttal díszítjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 239
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

schild

Mióta szakács: 2015.12.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos lazacos quiche

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1275
finomliszt 250 g
vaj 160 g
víz 3 ek
vaj 1 ek
póréhagyma 0.5 db
lazac 250 g
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tojás 4 db
főzőtejszín 200 ml
spenót 200 g
sajt 20 dkg
pritaminpaprika 1 db