r
Nosalty Logó

Spenótos-lazacos pite

schild
Spenótos-lazacos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

1272
Kalória
54.3g
Fehérje
74.7g
Szénhidrát
84.5g
Zsír
332.1g
Víz
508.4g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    431 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3683 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6498 micro
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6740.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    996.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    1292 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    11049 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19493 micro
Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A póréhagymát és a lazacot sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve egy pici vajon megsütjük. A lazacnak oldalanként kb. 5-10 perc elég. Miközben sül, facsarunk rá egy kis citromlevet. Ha megsült a lazac, villával kis darabokra szaggatjuk, hogy jól el lehessen majd oszlatni a pitében. A spenótot, ha friss, apróra vágjuk, és egy kevés vízzel pár perc alatt lábasban fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. A tojásokat és tejszínt jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a megsült lazacdarabkákat, hagymát, valamint a spenótot. Összekeverjük, és még reszelünk egy kis sajtot bele. Ízlés szerint lehet sózni a szószt. Én nem szoktam.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Rátöltjük tölteléket, majd csíkra vágott pritaminpaprikával és reszelt sajttal díszítjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Svédországban találkoztam először a sós pitékkel.. azaz a quiche-sel.   Azóta is imádom a pitéket, mert változatosan elkészíthetőek, nagyon finomak, jól porciózhatók, kiváló ebéd munkahelyen, és jól fagyasztható.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...