r
Nosalty Logó

Kovácsházi cukormázas-ragacsos mazsolás fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Kovácsházi cukormázas-ragacsos mazsolás fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kalács

Fonatok megkenése

Cukormáz

Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kalács

Fonatok megkenése

Cukormáz

Összesen 3888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kalács

Fonatok megkenése

Cukormáz

Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Kalács

Fonatok megkenése

Cukormáz

Elkészítés

Kalács

  1. A tejbe belerakjuk a cukrot és langyosra melegítjük. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a liszt kétharmadát, belerakjuk a tojások sárgáját, a csipet sót és elkezdjük dagasztani a tésztát.
  3. Amikor kezd a tészta összeállni, akkor apránként beledolgozzuk az olvasztott margarinos olajat és a mazsolát. Ha a tészta túl lágy lenne, akkor a maradék lisztből adunk hozzá.
  4. Addig dagasztjuk, amik elválik a tál oldalától és kezünktől egy közepesen lágy tésztát kell kapnunk. A tészta tetejét meghintjük liszttel és letakarjuk egy konyharuhával, majd 30 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára kiborítjuk, hengert formázunk és hat felé osztjuk. Bekenjük a cipókat( lásd lejjebb)Veszünk három rudat, a végeit összecsípjük és összefonjuk.
  6. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük a két fonott kalácsot, lekenjük felvert tojással és 15-20 percig kelesztjük, majd ismét lekenjük tojással és 180 C előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. Rácson hagyjuk langyosra kihűlni csak így lehet szépen szeletelni.

Fonatok megkenése

  1. Kis cipókat formázunk, egyenként kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott margarinnal, olajjal és megszórjuk kristálycukorral, majd feltekerjük.

Cukormáz

  1. Amíg sülnek a kalácsok, addig elkészítjük a cukormázat a cukorra ráöntjük a vizet és jól kiforraljuk. A megsült forró kalácsra kenjük a cukorszirupot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 391
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovácsházi cukormázas-ragacsos mazsolás fonott kalács
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Kalács

Fonatok megkenése

Cukormáz

Címlapról ajánljuk