r
Nosalty Logó

Színes kokárda kalács

Szekeres Lajosné Klári
Színes kokárda kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

751
Kalória
18.9g
Fehérje
105.3g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
37.8g
Víz
153.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt , majd bele szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját és elkezdjük összeállítani a tésztát.
  2. Amikor már össze áll akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint. Addig dagasztjuk amíg elválik a tál oldaláról és a kezünkről a tészta.
  3. Ekkor kerekre dolgozzuk a tésztát, meglisztezzük a tetejét és konyharuhával lefedjük, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Ha meg kelt akkor három egyenlő részre osztjuk kis cipókra és megfestjük a két tésztát zöldre és pirosra, belegyúrjuk addig amíg az ételfesték teljesen eloszlik a tésztában.
  5. Újra pihentetjük 15 percig a tésztákat. A cipókat nyújtsuk ki és 25-30 cm rudakat formázzunk belőlük. Majd tegyük egymás mellé csípjük össze a végeiket és hármas fonással fonjuk össze a végét hajtsuk alá.
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt kenyér formába, majd kenjük le felvert egész tojással. 15 percig kelesztjük.
  7. Ha megkelt újra lekenjük felvert tojással és betoljuk a 180°C előmelegített sütőbe 25 percre és szép piros ropogósra sütjük.
  8. Rácson hagyjuk langyosra hűlni mert csak így lehet szépen felszeletelni recés késsel, és ekkor látszik a szép színes kalács, akár a kokárda.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a finom trikolor kalács a húsvét éke, egyszerre finom és mutatós.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek