Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres besamellel töltött gomba

Fűszeres besamellel töltött gomba
Fűszeres besamellel töltött gomba
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet alapján készítettem ezt a finom ételt. Mi tejföllel vagy tartárral szoktuk fogyasztani. Köretként pedig rizst főzök hozzá. Nagyon "light-os" étel, nem üli el az ember gyomrát. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket. Félretesszük.
  2. Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk, félretesszük. 1 ek margarint felforrósítunk, és a lisztet világosra pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik. A gázt elzárjuk,és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük.
  3. A mártással megtöltjük a gombafejeket.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 303
elküldve: 6
receptkönyvben: 410
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besamellel töltött gomba, töltött gombafej

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ardnaxela
Ardnaxela Mon, 2012-12-03 20:16

Szia! Most csináltam meg vacsira. Nekem a fokhagymával semmi bajom nem volt, mehetett bele a 8 gerezd.. :) Szerintem a 2 tk. kakukkfű nagyon sok. Fele bőven elég, mert nagyon intenzív íze van. Viszont el fogom készíteni máskor is!
Köszönöm a receptet!

PappKata
PappKata Tue, 2012-10-09 11:57

Múlt héten megcsináltam, annyit változtattam rajta, hogy 1 fej lilahagymát lepirítottam, rádobtam az apróra kockázott tönköket, és ezt összekevertem a besamellel, úgy töltöttem meg a gombákat. Illetve én csak 2 gerezd fokhagymát használtam, de még így is nagyon intenzív íze volt.
Nagyon-nagyon finom lett, köszönöm ezt a klassz receptet!

141
csiperkegomba 10 nagy db
margarin 1 ek
fokhagyma 8 gerezd
tej 2.5 dl
sajt 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
kakukkfű 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint