Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót szerecsendióval ízesítve

Spenót szerecsendióval ízesítve
Spenót szerecsendióval ízesítve
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejbe áztatott zsömle helyett kerestem valami más megoldást, remekül bevált ez a variáció a tejjel és a búzadarával. Miután nagyon szeretem a szerecsendió ízét, egyszer ezt is kipróbáltam a spenóthoz. Annyira ízlett a családnak így, hogy évek óta csak így csinálom. A szerecsendió íze nem tolakodó kis mennyiségben.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött spenótot felengedjük abban a lábosban, amiben később főzni fogjuk. Hozzáöntjük a tejet és a búzadarát. Sóval, reszelt fokhagymával és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  2. Nagyon kis lángon, fedő alatt, időnként kevergetve puhára főzzük. Ha kell, még utánízesítjük.
  3. Mi főtt krumplival és rántottával szoktuk enni.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
226 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

spenótfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

153
spenót 45 dkg
tej 2 dl
búzadara 4 csapott ek
fokhagyma 1 gerezd
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint