Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfőzelék ahogy Andreia készíti

Spenótfőzelék ahogy Andreia készíti
Spenótfőzelék ahogy Andreia készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenótot vagy szeretik, vagy utálják. Azt mondják, ez minden gyerek menzai rémálma. Bevallom, sokáig nekem sem volt nagy kedvenc, de az idő múlásával valamiért mégis beleszerettem. Nem beszélve arról a számomra nagy előnyéről: gyorsan kész van!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Főtt tojással, tükörtojással, sült szalonnával és/vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótpürét lábosba tesszük és a tejjel összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát (ízlés szerint ki többet, ki kevesebbet).
  2. Hogy a főzelékünk elnyerje a kívánt főzelék állagot, néhány kanál zsemlemorzsát keverünk bele. (Természetesen a zsemleszínű rántás is megfelel a célnak, én azonban nem szeretem az ízét az ételben.)

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 890
elküldve: 9
receptkönyvben: 168
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajfőzelék

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa111
zsuzsa111 Fri, 2014-03-21 10:28

Ügyes és jó lehet de ez egy főnek fél adag sincs !
Estleg csecsemőnek !

frilar
frilar Sun, 2013-12-29 13:42

Nekem Is bevált a zsemlemorzsás változat :) Köszönet a receptért nagyon de nagyon finom!!!!

Sz.I.N.
Sz.I.N. Fri, 2013-01-04 14:45

Ez nagyon finom, elkészítettem már párszor (ma is ez lesz vacsorára) és mindig bevált. Köszönöm a receptet! Egészségesebb is rántás helyett zsemlemorzsával sűríteni! :)

Ha szabad lesz megjegyeznem (és elnézés, ha megbántok valakit ezért, de) : "milyen"!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-02-20 10:59

én is próbáltam rántással párszor, de aztán végül anyukám zsemlemorzsa módszere bizonyult a legfinomabbnak :) próbáld ki, nagyon finom!

173
spenót 450 g
tej 2 dl
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek