Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejszínes spenótfőzelék

Sajtos-tejszínes spenótfőzelék
Sajtos-tejszínes spenótfőzelék
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem imádja a sajtot, hogy kedvébe járjak, amibe tudok, teszek. Így született ez a recept is...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban az olajat a liszttel tűzön elkeverjük. Amint összeáll, felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Simára keverjük. Amint az elegy felmelegedett, hozzáadjuk a (marhahús)leveskockát és a fokhagymapürét.
  2. Amint a fűszerek elolvadtak és az elegy elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a kiolvadt mirelit spenótpürét is. Lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett még pár percig főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük, toast kenyeret apró kockákra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. Ha nincs időnk, készen kapható pirított kenyérkockát is használhatunk.
  4. Amint a tejszínes spenótfőzelék elkészült, mélytányérba szedjük. Reszelt sajttal és a pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pafrus

Mióta szakács: 2016.07.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos spenót, főzelék mirelit spenótból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

595
spenót 450 g
főzőtejszín 2 dl
tej 3 dl
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
leveskocka 1 db
fokhagymakrém 1.5 teáskanál
trappista sajt 5 dkg
toast kenyér 1 szelet