Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót, ahogy párom készíti

Spenót, ahogy párom készíti
Spenót, ahogy párom készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem szeretem a menzán elénk rakott (lökött) spenótot. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. El sem tudtam képzelni magamról, hogy valaha szeretni fogom a spenótot. Tavaly januárban szájüregi probléma miatt egy hétig nem tudtam se kinyitni, se igazán becsukni a számat, nem tudtam nyelni, rágni, inni, beszélni (párom nagy örömére), egy hétig turmixokon, híg tejbedarán, krumplipürén éltem.
Hétvégére meguntam, és ekkor jött a párom nagy ötlete: SPENÓT. Én tiltakozás helyett a szememet forgattam. Így került elém egy szép adag spenót (ahogy neki anyukája tanította) és krumplipüré kombó. Nem is kell mondanom, hogy az első falat után 2 percbe sem telt bele, hogy eltűnt a tányéromról, és mentem repetát kérni:-). Így barátkoztam össze ezzel az egyszerű, de nagyszerű fogással!

hozzávalók / 3 adag

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábos aljába teszünk egy kevés vizet, hogy épp ellepje az alját. Beletesszük a spenótot, és hagyjuk - időnként megkeverve -, hogy felolvadjon.
  2. Közben a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük.
  3. Ha a spenót felolvadt, hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, beletesszük a fokhagymát, sót, és felforraljuk. (Közben kóstolgassuk, hogy a fűszerezés megfelelő-e.)
  4. A kis tojáslepényhez felütünk 2 tojást, pici tejet, kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, és egy kis serpenyőben kisütjük lassú lángon, hogy egy mozdulattal átfordítva a másik felét is megsüssük.
  5. A krumplit felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót egyszerűen, spenót krumplipürével, tojással szervírozott krémes spenót

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bountyka
Bountyka Wed, 2012-05-16 07:20

En sem szeretem a spenotot, de az elmondasod alapjan en is megprobalkozom vele. :) A kerdesem az lenne, hogy tej helyett tejszinnel keszithetem?

360
spenót 450 g
finomliszt 2 csapott ek
tej 1.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
víz 1 dl
tojás 2 db
burgonya 40 dkg
tojás 2 db
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 40 dkg