r
Nosalty Logó

Spenót, ahogy párom készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Spenót, ahogy párom készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 360 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 1081 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 62 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6078 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13518 micro
Összesen 360 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18235 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40554 micro
Összesen 1081 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Elkészítés

A spenóthoz

  1. Egy lábos aljába teszünk egy kevés vizet, hogy épp ellepje az alját. Beletesszük a spenótot, és hagyjuk - időnként megkeverve -, hogy felolvadjon.
  2. Közben a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük.
  3. Ha a spenót felolvadt, hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, beletesszük a fokhagymát, sót, és felforraljuk. (Közben kóstolgassuk, hogy a fűszerezés megfelelő-e.)
  4. A kis tojáslepényhez felütünk 2 tojást, pici tejet, kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, és egy kis serpenyőben kisütjük lassú lángon, hogy egy mozdulattal átfordítva a másik felét is megsüssük.
  5. A krumplit felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 24921
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenót, ahogy párom készíti
animoni 21 recept

Soha nem szeretem a menzán elénk rakott (lökött) spenótot. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. El sem tudtam képzelni magamról, hogy valaha szeretni fogom a spenótot. Tavaly januárban szájüregi probléma miatt egy hétig nem tudtam se kinyitni, se igazán becsukni a számat, nem tudtam nyelni, rágni, inni, beszélni (párom nagy örömére), egy hétig turmixokon, híg tejbedarán, krumplipürén éltem. Hétvégére meguntam, és ekkor jött a párom nagy ötlete: SPENÓT. Én tiltakozás helyett a szememet forgattam. Így került elém egy szép adag spenót (ahogy neki anyukája tanította) és krumplipüré kombó. Nem is kell mondanom, hogy az első falat után 2 percbe sem telt bele, hogy eltűnt a tányéromról, és mentem repetát kérni:-). Így barátkoztam össze ezzel az egyszerű, de nagyszerű fogással!

Hozzávalók

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek