r
Nosalty Logó

Spárgaszószos csirkemell

NS
Spárgaszószos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Spárgaszósz

Roston csirke

684
Kalória
33.6g
Fehérje
17.5g
Szénhidrát
54g
Zsír
396.8g
Víz
104g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Spárgaszósz

Roston csirke

Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3336.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    673 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6229 micro
Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Spárgaszósz

  1. A spárgát alaposan megmossuk és megpucoljuk. A végeit késsel levágjuk. 2-3 cm hosszúságúra daraboljuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított petrezselymet is hozzáadjuk. Só helyett házi vegetával még finomabb. Felöntjük vízzel, épp, hogy ellepje, majd 10-15 percig (minél frissebb a spárga, annál hamarabb megvan) puhára főzzük.
  3. Miután megpuhult a spárga, hozzáadjuk a liszttel összekevert tejszínt, és szósz állagúra sűrítjük.

Roston csirke

  1. Megmossuk a csirkemelleket, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Besózzuk, beborsozzuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk. 1 órát hagyjuk hűtőben állni.
  3. Lecsöpögtetjük, majd olajon hirtelen kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Sosem szerettem a spárgát, de anyukám amikor ezt főzte, mindig bele-bele kóstoltam. Először csak a szószt, amiből kipiszkálgattam a spárga darabokat. Aztán legközelebb már a darabkákat is megeszegettem. Most meg már ott tartok, hogy ez az egyik kedvenc ételem. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek