Spárgás-paprikás quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
25g zöldspárga4 kcal
-
4 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
8g feta sajt22 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
150g zöldspárga21 kcal
-
25 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
2948
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
11.5g zöldspárga2 kcal
-
2 kcal
-
7.7g füstölt szalonna50 kcal
-
14.1g újhagyma3 kcal
-
3.8g feta sajt10 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
15.3g tejföl30 kcal
A tésztához
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 902.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 236.9 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5413.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 3297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 672.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 290 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 1422 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2904 micro
-
β-crypt 481 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3058 micro
Összesen
2948
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
15 dkg zöldspárga
-
5 dkg feta sajt
-
3 db tojás
-
2 dl tejföl
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
-
1 evőkanál víz
Elkészítés
A töltelékhez
- A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb fél órára.
- Majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá, és sütőbabot vagy bármilyen más hüvelyest, és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
- Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással, és további 5 percig sütjük.
- A spárga fás részeitől megszabadulunk: egyszerűen a két végénél fogva meghajlítjuk, és ott törik el, ahol a fás rész kezdődik. Ezután sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és szárazra töröljük.
- A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük.
- A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejfölös masszával, és fűszerezzük.
- Az elősütött tésztán elrendezzük a spárga és a paprika csíkokat, a sajtkockákat, ráöntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
- Salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2205
- Feltöltés dátuma: 2014. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mi van itthon
92 recept
Itt a tavasz és egyben a spárgaszezon is. Együk, amíg van belőle. Én egyébként is azt vallom, hogy mindig azt kell enni, aminek épp szezonja van. Most gyúrtam a tésztát is magam, korábban leveles tésztát használtam. Azt hiszem, maradok a saját készítésűnél :)