r
Nosalty Logó

Spárgás-paprikás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Spárgás-paprikás quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 2948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5413.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2904 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3058 micro
Összesen 2948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb fél órára.
  2. Majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá, és sütőbabot vagy bármilyen más hüvelyest, és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással, és további 5 percig sütjük.
  4. A spárga fás részeitől megszabadulunk: egyszerűen a két végénél fogva meghajlítjuk, és ott törik el, ahol a fás rész kezdődik. Ezután sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és szárazra töröljük.
  5. A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük.
  6. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejfölös masszával, és fűszerezzük.
  7. Az elősütött tésztán elrendezzük a spárga és a paprika csíkokat, a sajtkockákat, ráöntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  8. Salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2205
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-paprikás quiche
Mi van itthon 92 recept

Itt a tavasz és egyben a spárgaszezon is. Együk, amíg van belőle. Én egyébként is azt vallom, hogy mindig azt kell enni, aminek épp szezonja van. Most gyúrtam a tésztát is magam, korábban leveles tésztát használtam. Azt hiszem, maradok a saját készítésűnél :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...