Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgaleves vajgaluskával

Spárgaleves vajgaluskával
Spárgaleves vajgaluskával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spárgát, minden formájában. Levesből viszont spárgakrémlevesekkel találkoztam. Ebben a levesben viszont darabosan lehet élvezni a spárgát, mivel nem turmixolom össze. A vajgaluska pedig feldobja a levest, és még laktatóbbá teszi. Színesíteni még lehet karikára vágott sárgarépával. JÓ ÉTVÁGYAT!

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg spárga
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • leveskocka
  • só, fehérbors, petrezselyem
  • tetszés szerint reszelt sajt

A vajgaluskához:

  • 1 tojás
  • kb. 4 ek liszt vagy amennyit a tojás felvesz
  • 2 tk vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgafejeket levágjuk, a spárgát meghámozzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpirítjuk.
  3. Rátesszük a 2-3 cm-re feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, hintsük meg liszttel.
  4. Öntsük fel az elkészített alaplével (kockából leves), sózzuk, borsozzuk. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul. (Az alaplé kb. 1 l a kockából.)
  5. Tegyük bele a spárgafejeket és a vajgaluskát. Kb. 5 perc múlva vegyük le a tűzhelyről, tegyük bele a tejszínt, keverjük össze, és rottyantsuk fel.                  
  6. A vajgaluskához 1 db tojást felverünk, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi lisztet, amennyit felvesz (kb 4-5 kanál), jól összedolgozzuk.
  7. Először villával keverjük, amikor már keményebb, akkor a kezünkkel dolgozzuk készre. Mikor már csomómentes, 2 tk vajat vagy margarint keverünk a kész masszához. Az állaga ilyenkor már félkemény, nem folyik és nem kemény.
  8. Kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 perc alatt kész.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 095
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

mari

Mióta szakács: 2012.10.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Mari spárgalevese vajgaluskával, darabos spárgaleves, spárgaleves galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!