r
Nosalty Logó

Spárgaleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mari
Spárgaleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 1502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    853 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 1502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgafejeket levágjuk, a spárgát meghámozzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpirítjuk.
  3. Rátesszük a 2-3 cm-re feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, hintsük meg liszttel.
  4. Öntsük fel az elkészített alaplével (kockából leves), sózzuk, borsozzuk. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul. (Az alaplé kb. 1 l a kockából.)
  5. Tegyük bele a spárgafejeket és a vajgaluskát. Kb. 5 perc múlva vegyük le a tűzhelyről, tegyük bele a tejszínt, keverjük össze, és rottyantsuk fel.
  6. A vajgaluskához 1 db tojást felverünk, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi lisztet, amennyit felvesz (kb 4-5 kanál), jól összedolgozzuk.
  7. Először villával keverjük, amikor már keményebb, akkor a kezünkkel dolgozzuk készre. Mikor már csomómentes, 2 tk vajat vagy margarint keverünk a kész masszához. Az állaga ilyenkor már félkemény, nem folyik és nem kemény.
  8. Kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 perc alatt kész.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 17890
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a spárgát, minden formájában. Levesből viszont spárgakrémlevesekkel találkoztam. Ebben a levesben viszont darabosan lehet élvezni a spárgát, mivel nem turmixolom össze. A vajgaluska pedig feldobja a levest, és még laktatóbbá teszi. Színesíteni még lehet karikára vágott sárgarépával. JÓ ÉTVÁGYAT!

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?